Kreće izgradnja mega-građevine na Trebeviću s pogledom na Sarajevo

Kreće izgradnja mega-građevine na Trebeviću s pogledom na Sarajevo

Na planini Trebević, u neposrednoj blizini centra Sarajeva, nedavno je najavljena gradnja stambenog kompleksa Trebević Hills, a prodaja stanova je već počela.

Osim toga, ovih dana postavljena je i tabla na lokaciji na kojoj će se graditi objekat, izvještava BiznisInfo.ba.

Objekat će se graditi na lokaciji uz glavnu cestu, između Sunnylanda i hotela Pino.

Investitor obećava jedinstvenu priliku za život u luksuznom okruženju sa spektakularnim panoramskim pogledom na grad Sarajevo.

Lokacija nudi tri lamele, od kojih su dvije namijenjene stambenoj upotrebi, dok je treća hotel apart namijenjen za izdavanje.

Trebević Hills će nuditi brojne sadržaje koji će, kako se tvrdi, zadovoljiti i najzahtjevnije potrebe.

Uz 24/7 recepciju, obezbjeđenje i održavanje, bazen sa pogledom na Sarajevo, spa-centar, salon ljepote i teretanu, prehrambenu i kozmetičku prodavnicu, apoteku, catering servise, podzemne garaže, luksuzni restorane, caffee lounge, tu je i obdanište s produženim boravkom dostupno 24/7.

Investitori tvrde da već imaju važeću građevinsku dozvolu. Prodaja apartmana je počela.

Inače, Trebević Hills je, kako se navodi na stranici projekta, stambeno-poslovni objekat kompanije Park Ruža d.o.o. sa upisanim kapitalom (16.500.000 EUR). Kako saznaje BiznisInfo.ba, firma Park Ruža je registrovana u Tuzli s kapitalom a u vlasništvu je kompanije MID Investments LLC iz Dovera u SAD-u.

No, kako se navodi u prospektima, projekt Trebevic Hills finansira investiciona kompanija KurtSafir Construction & Development Company sa sjedištem u Turskoj, koja posjeduje i veći broj luksuznih hotela Granada.

Projekt, za koji kažu da je jedinstve i zahtjevan, razvio je iskusan tim za upravljanje kvalitetom koji uključuje generalnog direktora KurtSafir kompanije, Esata Kurta, te niz drugih stručnjaka za razvoj građevinarstva te stručnjaka u industriji apartmanskog hotelijerstva i stanogradnje.

Previous Kompanija iz Hadžića od prirodne ovčje vune proizvodi jastuke, jorgane, madrace..
Next Građani zadovoljni postavljanjem spomenika znamenitom bosanskom kralju, preporučuju podizanje spomenika Kulinu banu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Veritas Automotive: Firma koja je prošle godine imala izvoz od 13 miliona eura samo sa lokacije u Rajlovcu

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sa saradnicima i predstavnicima firmi ASA Šped i Veritas Automotive obišli su proizvodne i skladišne objekte firme ASA Šped u privrednoj zoni Rajlovac

Ekonomija/Biznis

FBiH bilježi rekordnu zaposlenost

Broj zaposlenih u Federaciji Bosne i Hercegovine prema prebivalištu zaposlenika na dan 31.10.2022. godine je 539.551. Ovaj broj veći je za 8.302 u odnosu na podatak od 31.10.2021. godine kada je broj zaposlenih bio 531.249.    Broj

MADE IN BOSNIA-387

Bosanski izvoz električne energije mogao bi ove godine premašiti milijardu maraka

Izvoz električne energije iz Bosne i Hercegovine u periodu januar-maj ove godine iznosio je 624,2 miliona KM, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH, izvještava Indikator.ba. To je za 85,5 posto