Kreće sjetva na sjeverozapadu Ukrajine

Kreće sjetva na sjeverozapadu Ukrajine

Regija Rivne na sjeverozapadu Ukrajine krenula je sa sjetvom proljetnih usjeva i planira zasijati 420.000 hektara i podržati regije u kojima bi žetvu mogao pogoditi rat s Rusijom, rekao je u utorak guverner Vitalij Koval.

U regiji Rivne, u blizini granice s Bjelorusijom, počela je sjetva jare pšenice, zobi i šećerne repe, a u planu je i sjetva drugih jarih žitarica, suncokreta i soje na velikim površinama, rekao je Koval u saopćenju na internetu.

“Rivne je danas u pozadini (rata) i na nas računaju regije na udaru poteza okupatora. Važno je da osiguramo buduću žetvu”, rekao je Koval.

(AJB/MiruhBosne)

Previous Komemoracija Fikretu Karčiću: Pouka o dostojanstvu i istrajnosti nadahnuće za mnoge generacije
Next Ministar odbrane BiH Sifet Podžić na sajmu naoružanja u Kataru

You might also like

Ekonomija/Biznis

IT tehnologije i inovatorstvo ključ za jačanje bosanskohercegovačke ekonomije

  Treća naučno-stručna konferencija “Potrebe privrednog sektora za tehnikom i inovatorstvom” upriličena je u Sarajevu. Učestvovalo je oko 400 inovatora, privrednika, stručnjaka, profesora i studenata iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Ekonomija/Biznis

Međunarodni aerodrom Sarajevo: 12 posto više putnika u odnosu na august 2018.

Kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo u mjesecu augustu 2019. godine prošlo je 178.943 putnika, što predstavlja rast od preko 12 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine. Ovim je nastavljen

MADE IN BOSNIA-387

Bosanski januarski izvoz gotovo za 50 posto veći nego u istom mjesecu lani

Statistika robne razmjene Bosne i Hercegovine s inostranstvom, januar/siječanj 2022. U januaru 2022. godine izvoz je iznosio 1 milijardu 322 miliona KM, što je za 49,4 % više nego u