Limometal iz Cazina ispunio sve ciljeve u 2023. godini, radnici ističu da su kao jedna velika porodica

Limometal iz Cazina ispunio sve ciljeve u 2023. godini, radnici ističu da su kao jedna velika porodica

Decembar donosi rezimiranje uspjeha firmi u našoj zemlji, ali i širom svijeta, kao i pravljenje planova za naredni period. Menadžmenti zajedno sa vlasnicima sagledavaju urađeno u godini koja se završava, jesu li ostvareni zacrtani ciljevi, da li je porasla proizvodnja…

U Limometalu iz Cazina imaju razloga da budu zadovoljni postignutim u 2023. godini, jer su ostvareni svi zacrtani ciljevi. Uspješna firma iz Cazina je jedan od lidera na Balkanu u sektoru proizvodnje i prodaje krovno-fasadnih profilisanih limova, a iz godine u godinu raste i širi svoje tržište. Tako je bilo i u godini na izmaku.

– Realizirali smo sve planove i ostvarili željene ciljeve u 2023. To je uspjeh svih zaposlenih i upravo su naši radnici i stručnost naša najveća snaga – kaže Mensur Mulalić, direktor Limometala.

U ovoj cazinskoj firmi svi su kao jedna porodica.

– Jedan sam od radnika sa najdužim stažom. U Limometalu sam već 25 godina i tu namjeravam zaraditi penziju. Radim na različitim limarsko-krojačkim poslovima, izradi sitne galanterije, pratećih elemenata… Naši proizvodi su poznati širom regiona i Evrope. Svi rade svoj posao i svi se poštujemo. Imam samo riječi hvale za direktora Mensura Mulalića i njegovu porodicu, kojoj su radnici uvijek na prvom mjestu – kaže Osman Akmadžić, jedan od radnika u Limometalu.

Alma Toromanović jedna je od četiri žene koje rade u proizvodnji u Limometalu.

– Radim već nekoliko mjeseci i sve je dobro. Prezadovoljna sam uslovima za rad, a kolege muškarci rade sve teže poslove, a mi ove lakše — govori Toromanović.

Prepoznatljivost Limometala su u prvom redu profilirani trapezni limovi ( TR 15 – atlantic, TR 40 – river, TR 55 – pacifik ), limena lamperija RIO, dampa, falcani pokrivni lim (dupli falc), crijep ploča (biber, segment, una ), samouklapajući lim falco… Proizvode i svu prateću limenu galanteriju za opremanje kompletnog krova, kao što su sistem odvodnje oborinskih voda, snjegobrani za crijep (Bramac, Biber, Tondach Landdach , Oktavijan, Cezar/ Constant plus, Dioklecijan, Glinex, Valens ,

Jungmeier mondo, Creaton Rapido), kopče za sljemenjak ( Creaton, Jungmeier, Tondach, Bramac). Firma iz Cazina već godinama je poznata i po limenim garažama, ali i garažama za vrt.

Previous Zbog izraelskih napada na Gazu Božić postao tužno vrijeme u Betlehemu
Next Mati bolje s kravama u Posavini nego u Austriji

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Tvornica čarapa “Ključ” proizvodi za Hugo Boss

Sarajevska Tvornica čarapa “Ključ” sklopila je ugovore sa vodećim imenima modne industrije u svijetu poput Pierre Cardin, Hugo Boss, Marc’O Polo, Tom Taylor, Bugatti, Julius Kunert, Falke, MSV-Evers, Columbia, Calzedonia

MADE IN BOSNIA-387

U prijedorskom Cromex-u proizvedeni prvi mopedi

  Nakon ideje i istraživanja tržišta, preduzeće “Cromex” iz Prijedora, upravo je krenulo sa proizvodnjom mopeda za domaće i inostrano tržište. U pitanju su benzinski i električni motori  do 50 kubika, piše Prijedor24.com.

Ekonomija/Biznis

U Tuzli svečano otvoren Bingo City Centar

Prvi shopping centar kompanije Bingo d.o.o. Tuzla, Bingo City Centar, koji ima 40.000 kvadratnih metara,  danas je svečano otvoren u Tuzli, javlja Fena. U najvećem Bingovom centru u Bosni i