Lukavac: Počinje izgradnja nove proizvodne hale Boxmark Leather

Lukavac: Počinje izgradnja nove proizvodne hale Boxmark Leather

U srijedu 11.11.2020 u 11.00 sati, poštivajući epidemiološke mjere sigurnosti, održala se kratka svečanost polaganja kamena tememljca za izgradnju nove proizvodne pogona hale Boxmark Leather d.o.o.

“Izuzetna nam je čast da su ovaj skup svojim prisustvom uveličali, dr. Denis Zvizdić, član kolegija Predstavničkog doma, Premier TK, dr. Denijal Tulumović, dr. Bego Gutić, bivši premijer TK i Edin Delić,  načelnik Općine Lukavac, koji su zajedno sa sirektorom Matejom Bastič i položili kamen temeljac. Koristimo također priliku da se još jednom zahvalimo lokalnim i kantonalnim vlastima koji su prepoznali naš projekat i pružili nam značajnu podršku. Napominjemo da je ovo jedan primjer uspješne saradnje lokalne i kantonalne vlasti usmjeren ka stvaranju bolje slike lokalne zajednice, poručili su iz Boxmark Leather d.o.o.

Boxmark Leather d.o.o. Lukavac  u vlasništvu je austrijske kompanije Boxmark Holding iz Feldbacha te dio je Grupacija Boxmark koja je specializirana za proizvodnju kože i kožnih proizvoda.

Rade za potrebe automobilske industrije, renomirane proizvođače kao što su Mercedes, Audi, BMW, VW, Škoda i ostali.

Grupacija zapošljava oko 5.000 radnika širom svijeta – Austrija, Slovenija, Hrvatska, Argentina, Kina i Meksiko dok Boxmark Leather d.o.o. Lukavac upošljava preko 800 Radnika sa tendencijom upošljavanja najmanje 1500 Radnika do kraja 2021. godine.

Započeta izgradnja objekata je podijeljena na dva nivoa, što ima za cilj da se prva proizvodna hala, od 7.500 m² završi do kraja aprila 2021. godine. Drugi nivo izgradnje, koji je trenutno u fazi izrade projektne dokumentacije, planirano je da se završi do kraja 2021.godine i obuhvata 15.000 m².

Po okončanju izgradnje, Boxmark Leather će imati na raspolaganju 27.000 m² za proizvodnju, uključujući postojeći objekat – piše lukavacki.ba.

Previous Reprezentacija na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu nakon sedam godina
Next Vakcina protiv COVID-19: Imigrantska priča o uspjehu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Poslovni uspjeh kompanije Austronet: Proizvodi iz Kozarca na terenu Roland Garrosa

Poslovna 2015. godina je bila veoma dobra na poslovnom planu jer je u novu proizvodnu halu investirano milion KM, kaže Kahrimanović. Enes Kahrimanović je privrednik iz Kozarca pun optimizma u

Ekonomija/Biznis

Aerodrom Tuzla – planirano povećanje na prosječno pedeset letova sedmično

Veći broja letova i završetak infrastrukturnih projekata su Plan poslovanja MAT-a Vlada Tuzlanskog kantona je danas dala saglasnost na Plan poslovanja JP „Međunarodni aerodrom Tuzla” d.o.o. za 2023. godinu. Uz

MADE IN BOSNIA-387

Biznis u Maglaju: ‘Natron’ planira investiciju od 120 miliona eura (VIDEO)

  Maglaj ima tradiciju 600-godišnjeg postojanja. Federacija plus provjerila je kako živi stanovništvo ovog gradića u dolini Bosne i od čega uglavnom ostvaruje prihode. Najpoznatija u Maglaju je fabrika celuloze