Lukavac: Počinje izgradnja nove proizvodne hale Boxmark Leather

Lukavac: Počinje izgradnja nove proizvodne hale Boxmark Leather

U srijedu 11.11.2020 u 11.00 sati, poštivajući epidemiološke mjere sigurnosti, održala se kratka svečanost polaganja kamena tememljca za izgradnju nove proizvodne pogona hale Boxmark Leather d.o.o.

“Izuzetna nam je čast da su ovaj skup svojim prisustvom uveličali, dr. Denis Zvizdić, član kolegija Predstavničkog doma, Premier TK, dr. Denijal Tulumović, dr. Bego Gutić, bivši premijer TK i Edin Delić,  načelnik Općine Lukavac, koji su zajedno sa sirektorom Matejom Bastič i položili kamen temeljac. Koristimo također priliku da se još jednom zahvalimo lokalnim i kantonalnim vlastima koji su prepoznali naš projekat i pružili nam značajnu podršku. Napominjemo da je ovo jedan primjer uspješne saradnje lokalne i kantonalne vlasti usmjeren ka stvaranju bolje slike lokalne zajednice, poručili su iz Boxmark Leather d.o.o.

Boxmark Leather d.o.o. Lukavac  u vlasništvu je austrijske kompanije Boxmark Holding iz Feldbacha te dio je Grupacija Boxmark koja je specializirana za proizvodnju kože i kožnih proizvoda.

Rade za potrebe automobilske industrije, renomirane proizvođače kao što su Mercedes, Audi, BMW, VW, Škoda i ostali.

Grupacija zapošljava oko 5.000 radnika širom svijeta – Austrija, Slovenija, Hrvatska, Argentina, Kina i Meksiko dok Boxmark Leather d.o.o. Lukavac upošljava preko 800 Radnika sa tendencijom upošljavanja najmanje 1500 Radnika do kraja 2021. godine.

Započeta izgradnja objekata je podijeljena na dva nivoa, što ima za cilj da se prva proizvodna hala, od 7.500 m² završi do kraja aprila 2021. godine. Drugi nivo izgradnje, koji je trenutno u fazi izrade projektne dokumentacije, planirano je da se završi do kraja 2021.godine i obuhvata 15.000 m².

Po okončanju izgradnje, Boxmark Leather će imati na raspolaganju 27.000 m² za proizvodnju, uključujući postojeći objekat – piše lukavacki.ba.

Previous Reprezentacija na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu nakon sedam godina
Next Vakcina protiv COVID-19: Imigrantska priča o uspjehu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Kompanija braće Omeragić proizvodi i otkupljuje jagodičasto i šumsko voće – novi pogon za zamrzavanje omogućit će da utrostruče posao

Iako je temperatura u novosagrađenoj hladnjači u selu Voljevac -18°C, unutra se još uvijek može osjetiti miris svježe maline i borovnice. Prije skladištenja, one su zamrznute u tunelu za brzo

Ekonomija/Biznis

Bosanska kamp prikolica: Caravan Salon u Düsseldorfu opravdao uloženo i nadmašio očekivanja kompanije Derubis

Svjetsku premijeru na najvećem sajmu karavana i kamp prikolica CARAVAN SALON DÜSSELDORF (28.8. – 5.9.) ove godine predstavila  je kompanija Derubis iz Viteza, kamp prikolicom vlastite proizvodnje. Veliku zainteresovanost i

Ekonomija/Biznis

‘Delta Plus’ – Sva proizvodnja iz Sane ide za Njemačku

  Selo Suhača, u blizini Sanskog Mosta, posljednjih godina izrasta u središte razvoja i mjesto odakle dolaze uspješne poslovne priče poput kompanije “Delta Plus” koju je pokrenuo Elvis Smajlović, Sanjanin koji više