Malak Farma – Podrška poljoprivrednim proizvođačima značajna za revitalizaciju i oživljavanje bosanskog sela

Malak Farma – Podrška poljoprivrednim proizvođačima značajna za revitalizaciju i oživljavanje bosanskog sela

Kako bi dali svoju podršku poljoprivrednicima koji rade mukotrpan posao da bi osigurali svoju i egzistenciju članova svojih porodica, u kompaniji Malak Farma su odlučili da povećaju otkupnu cijenu mlijeka svojih kooperanata.

Direktor Malak Farme Nedžmin Begić je u intervjuu za Fenu kazao da je strateški cilj te kompanije oživljavanje, revitalizacija bosanskohercegovačkih sela, te pomoć ljudima koji žive na selu i bave se poljoprivrednom proizvodnjom.

Stoga su, kaže, okupili 30 kooperanata sa područja Kaknja, Visokog i Fojnice i imaju jako korektnu saradnju sa njima.

– Samo oživljavanjem bosanskog sela i pomoći ljudima koji se bave primarnom proizvodnjom, mogu opstati oni koji se bave preradom mlijeka, ali i drugih poljoprivrednih proizvoda. Naši kooperanti su nam zbog toga jako bitni – istakao je Begić.

Inače, Malak Grupacija je u Bosnu i Hercegovinu uložila više od 100 miliona KM investicija do danas, a počeli su sa Drvnom industrijom Malak Janj iz Donjeg Vakufa. Bave se proizvodnjom namještaja, hotelijerstvom, nekretninama, a posjeduju i luksuzno resort naselje sa luksuznim vilama na Ilidži.

Malak Farma se nalazi između Kaknja i Visokog, na 200 dunuma zemlje. U njenoj blizini je Kraljeva Sutjeska, stjecište bosanske kulture, historije i duhovnosti.

U središtu te kulturno-historijske, prirodne ljepote smještena je Malak Farma, a cilj projekta je da ljudima omoguće posebne trenutke u kojma će osjetiti dah prirode, prošetati stoljetnim šumama, uživati u zdravoj hrani.

Misija Malak Farme je da vrati dostojanstvo bosanskog čovjeka na selu, da omogući razvoj poljoprivrede, ljudima koji žive pošteno i čestito od svog rada i da imaju plasman svojih proizvoda.

(Fena/MiruhBosne)

Previous 18. godišnjica obnove Starog mosta u Mostaru: Simbol ljubavi i mira
Next ZDK: Budžet nikada puniji, izdvajanja značajna

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Proizvodnja mlijeka u prošloj godini porasla za 10,6 posto

Proizvodnja mlijeka za piće u Bosni i Hercegovini je u pandemijskoj 2020. godini porasla za 10,6 posto u odnosu na godinu ranije, prenosi AA. U 2020. godini ukupna količina prikupljenog

MADE IN BOSNIA-387

Proizvodi EZ-a sa etiketom 100% proizvedeno u Bosni i Hercegovini

  Proizvodni asortimani jedne od najvećih bosanskohercegovačkih kompanija za proizvodnju sredstava za održavanje higijene, ali i sredstava za ličnu higijenu, iz dana u dan postaju bogatiji. Praćenjem trendova kompanija EZ

Ekonomija/Biznis

Bosanska firma povezuje dalekovodima Albaniju i S. Makedoniju

Bosanskohercegovačka firma Energoinvest d.d. Sarajevo i Operater prenosnog elektroenergetskog sistema Sjeverne Makedonije (MEPSO) potpisali su u Skoplju ugovor vrijedan 17,3 miliona eura za izgradnju dalekovoda koji će povezati Sjevernu Makedoniju