Malkić: Srebrenički med jedan od najkvalitetnijih na tržištu

Malkić: Srebrenički med jedan od najkvalitetnijih na tržištu

Pčelar Samedin Malkić iz Srebrenice petnaest godina bavi se pčelarstvom, trenutno posjeduje 55 košnica, a kaže da je ljubav prema pčelarstvu posebna.

– Dugo godina aktivno pčelarim i imam dobre i zdrave pčele. Zadovoljan sam prinosom meda, a o kvaliteti meda govore mnoge nagrade koje sam osvojio. Nadam se da će i ova godina biti uspješna – izjavio je Malkić za Fenu.

On učestvovao na brojnim sajmovima meda i dobitnik je zlatnih medalja za kvalitet.

– Ove godine planiram učestvovati na sajmu meda u Tuzli i Brčkom, a možda i na sajmu u Srbiji. Gdje god radimo analizu meda, dobijamo dobre rezultate za kvalitet. Analize su pokazale da je med s područja Srebrenice najkvalitetniji, jer naše područje posjeduje ogroman prirodni potencijal za pčelarstvo zbog čistog okoliša i bogatstva raznovrsnog prirodnog bilja – ističe Malkić.

Navodi da je pčelarstvo težak i zahtjevan posao, a ipak je zadovoljan prinosom i samom prodajom. Planira i proizvodnju novih pčelinjih proizvoda kao što su imuno preparati.

Malkić poručuje da se rad i trud vremenom isplate, a mišljenja je da je pčelarstvo grana koja nije dovoljno razvijena na području Srebrenice i da se u nju jako malo ulaže.

Previous Krvavi maj 1992: Godišnjica zločina u Zaklopači, najmlađa žrtva četverogodišnja djevojčica
Next FK Sarajevo ugostilo 'Amidžu Tana' i sultana iz Malezije

You might also like

Ekonomija/Biznis

Novo iz Klasa: Na tržištu savijače u tri okusa i visokoproteinski hljeb u novom pakovanju

 Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo plasirala je na tržište novi duboko zamrznuti proizvod – Savijače, te već poznati Viskoproteinski hljeb u novom, praktičnijem pakovanju sa načinom zatvaranja koji produžava njegovu

BH RAZGLEDNICA

Učenici iz Tešnja za 12 godina skupili su više od 188 tona PET ambalaže

Uz čistiju životnu sredinu do novčanih sredstava za vannastavne aktivnosti – tako škole u Tešnju, u saradnji sa Udruženjem Eko mladi iz Tešnja, već 12 godina realizuju projekat prikupljanja PET

MADE IN BOSNIA-387

Uspješna godina: Tešanjski Koteks povećao prihode i proizvodne kapacitete

Tešanjski Koteks, kao vodeće preduzeće u industriji kože, poslovanjem u prošloj godini povećao je svoje prihode u odnosu na prethodnu, 2015. godinu. “Tokom 2016. godine izvršena je dodatna doregistracija Koteksa