Ministar Džindić u posjeti Volkswagenu: Podrška radu i daljim investicijama

Ministar Džindić u posjeti Volkswagenu: Podrška radu i daljim investicijama

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić posjetio je danas Volkswagen Sarajevo, gdje je održao sastanak s predstavnikom Uprave ove kompanije Svenom Hammeckeom, te predstavnikom Sindikata Volkswagena Kenanom Klisurom i predsjednikom Sindikata metalaca FBiH Bajrom Melezom.

Razgovarano je o problemima s kojima se suočava ova kompanija, posebno nakon globalnih udara na automobilsku industriju, izazvanih teškom ekonomskom situacijom i inflacijom u svijetu. Izneseni su prijedlozi izlaska iz krize i pronalaska načina povećanja ulaganja njemačkog vlasnika u ovu kompaniju u Sarajevu.

Ministar Džindić izrazio je svoju i spremnost Vlade FBiH da u svim segmentima podrži rad i dalje investiranje u privatnom sektoru, a samim tim i u kompaniju Volkswagen Sarajevo.

– Kao što smo to učinili za našu industriju kada se suočila s teškim posljedicama pandemije i kada smo podržali naše izvozničke kompanije, i sada ćemo učiniti sve što možemo da se nesmetan rad i proizvodnja nastave s ciljem očuvanja radnih mjesta, proizvodnje, izvoza i boljih uslova za sve – poručio je ministar Džindić tokom današnje posjete.

Previous Bošnjak Edhem Hušić je novi ministar industrije Australije
Next Najtraženija zanimanja u Bosni i Hercegovini u 2022.

You might also like

Ekonomija/Biznis

Mladi Kakanjac pokrenuo kompaniju za proizvodnju led sijalica

Mladi Amar Mušeljić iz Kaknja pokrenuo je svoju kompaniju i počeo proizvodnju led sijalica, koje se već prodaju u pojedinim tržnim centrima. Amar se nada da će se njegov proizvod

Ekonomija/Biznis

NAJVEĆE GRADILIŠTE U DRŽAVI: Pogledajte kako se grade tuneli Pečuj i Ričice kod Zenice i kako će izgledati cijela dionica (VIDEO)

Do kraja 2017. biće iskopan 1.000 metara dug tunel Pečuj, na poddionici Klopče – Pečuj Koridora 5c, a nešto ranije i 512 metara dug tunel Ričice na poddionici Drivuša –

Ekonomija/Biznis

Vjetroelektrana Podveležje – Proizvedeni prvi kilovatsati električne energije (Video)

Vjetroagregati na lokacijama 7 i 8 vjetroelektrane “Podveležje”, u toku funkcionalnog testiranja, proizveli su prve kilovatsate električne energije koja je plasirana u prijenosnu mrežu.