Ms&Wood nastavlja stipendirati sve učenike Drvoprerađivačke škole u Fojnici

Ms&Wood nastavlja stipendirati sve učenike Drvoprerađivačke škole u Fojnici

Bosanskohercegovački proizvođač namještaja Ms&Wood iz Fojnice nastavlja stipendirati sve učenike Srednje drvoprerađivačke škole u ovom gradu. Osim stipedniranja, kompanija će i iduće, školske 2019/2020 godine pružiti uvjete za redovnu praksu, ali i plaćenu, tj. ferijalnu praksu u fabrici. Bit će osiguran obrok za sve učenike, kao i nabavka knjiga i školskog pribora za učenike slabijeg materijalnog stanja. Napredne učenike očekuje dalje stipendiranje na fakultetima, a organizovane su i posjete međunarodnim sajmovima. Svima njima nakon školovanja osigurano je zaposlenje kao i mogućnost napredovanja u jednoj od vodećih industrija namještaja u regiji.

“Pozivamo maturante osnovnih škola i njihove roditelje da upisuju svoju djecu u škole sa proizvodnim zanimanjima. Naša jedina šansa je u proizvodnji, razvoju industrije i kreiranju nove vrijednosti. U tom smislu naša svijetla budućnost može biti i u drvnoj industriji kao vodećoj privrednoj grani u državi. Kao kompanija učinit ćemo sve što je u našoj moći da zaustavimo odlazak pogotovo mladih ljudi, na potezu su ostali”, poručio je Muhamed Pilav vlasnik i direktor kompanije Ms&Wood.

Pilav ističe da napori koje kompanija ulaže u edukaciju mladih, te promociju rada i znanja, nailaze na značajan odziv. U posljednjih nekoliko godina, a pogotovo u posljednje vrijeme, fabriku u Fojnici posjećuje na stotine studenata, učenika i djece iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i iz inozemstva.

“Zimus smo imali posjetu iz jednje švedske i jedne sarajevske srednje škole. U aprilu su nas posjetili učenici i profesori Srednje tehničke škole iz Zavidovića. Planirane su posjete učenika iz ilidžanske Tehničke škole, i drugih. Sada imamo veliko interesovanje i osnovnih škola. Prošle sedmice fabriku je posjetilo oko 100 učenika iz Osnovne škole „Muhsin Rizvić“ u Fojnici. Nastavno osoblje želi učenicima pokazati primjere svega onog što uče na časovima i zadovoljstvo nam je što su za to odabrali baš našu fabriku. Iako su to učenici 3. i 4. razreda, imali su jako puno pitanja i bili su oduševljeni što mogu vidjeti kako nastaje namještaj”, kazala je Mirsada Softić HR menadžerica u kompaniji Ms&Wood.

– Naša vrata su širom otvorena za sve mlade ljude koji žele naučiti nešto više o proizvodnji namještaja. Uvijek nam je zadovoljstvo ispričati mladima našu priču i pokazati im da znanje i trud uvijek pronađu svoj put do uspjeha”, ističu u kompaniji.

Ms&Wood je dobitnik nagrade Njemačke vanjskotrgovinske komore  – AHK za stručno obrazovanje sa osvojenim 1. mjestom u natječaju iz oblasti dualne edukacije za školsku 2018/2019, a koje je provedeno pod pokroviteljstvom Njemačkog saveznog ministarstva za privredu i energiju. Ms&Wood proizvodi visokokvalitetni dizajnirani namještaja. Trenutno zapošljava oko 400 radnika. Kolekcije namještaja kompanije Ms&Wood dobile su prestižne nagrade German Design Award  – Njemačkog vijeća za dizajn, a najzanimljiviji dijelovi kolekcija izloženi su kao eksponati na Milanskom Trienalu. Kompanija izvozi namještaj u više od 40 zemalja svijeta na četiri kontinenta.

Previous Travnik dio projekta evidentiranja i čišćenja nekropola sa stećcima
Next Kuća Alije Đerzeleza, heroja usmenih legendi iz 17. vijeka

You might also like

Ekonomija/Biznis

Hotel O3 na Igmanu biće završen sredinom ove godine

  Na olimpijskoj planini Igman i dalje traju radovi na Hotelu O3, smještajom objektu vrijednom više od 14 miliona KM. Nakon prikupljanja potrebne dokumentacije, radovi na obnovi nekadašnjeg hotela Feri na Igmanu uveliko traju,

MADE IN BOSNIA-387

Porodica Mujčić iz Kozaruše: Organska proizvodnja je siguran izvor primanja

  Mirzet Mujčić sa svojom porodicom već nekoliko godina se bavi proizvodnjom prirodnih sokova, pekmeza i džemova, a voće koje koriste u svom proizvodnom pogonu ubiru iz vlastitog voćnjaka. Sve

Ekonomija/Biznis

Poljoprivrednici iz čitave države žele zajedno djelovati (VIDEO)

Na sastanku Inicijativnog odbora, koji čine predstavnici udruženja poljoprivrednika oba entiteta u Bosni i Hercegovini, danas u Sarajevu, najavljeno je formiranje udruženja poljoprivrednika na državnom nivou. Video FENA