MS&WOOD predstavio svoju novu kolekciju namještaja na prestižnom Paris Design Week-u

MS&WOOD predstavio svoju novu kolekciju namještaja na prestižnom Paris Design Week-u

Proizvođač visokokvalitetnog namještaja MS&WOOD će ove godine kao jedini iz Bosne i Hercegovine izlagati na prestižnom Paris Design Week-u. Sajam se održava od 6. do 10. septembra, a MS&WOOD će zahtjevnoj pariškoj publici, pored ranijih višestruko nagrađivanih Primum i Elle kolekcija, predstaviti i svoju najnoviju kolekciju Kotona. Kolekciju Kotona za fojničku fabriku namještaja dizajnirao je renomirani finski dizajner Mikko Laakkonen.

“Ovaj put, budući da smo jedini izlagači iz naše zemlje, s ponosom predstavljamo bosanskohercegovačku industriju namještaja u najboljem svjetlu. Svjetskoj dizajnerskoj javnosti želimo pokazati vrhunski namještaj iz Bosne i Hercegovine. Naša industrija niže iz godine u godinu velike uspjehe, i upravo je to recept kako možemo jačati proizvodnju. Samo razvojem proizvodnje sa što više dodane vrijednosti, uz neophodno povećanje konkurentnosti i rasterećenje privrede, možemo povećati standard radnika i zaustaviti odlazak stručne i sposobne radne snage iz države”, izjavio je Muhamed Pilav vlasnik kompanije MS&WOOD.

U MS&WOOD-u ističu da je Pariz oduvijek bio vodeći centar umjetnosti i dizajna, i kao takav je idealan za predstavljanje nečeg kreativnog, novog i avangardnog i to na sajmu Maison&Objet, koji je dio Paris Design Week-a.”

“Mikku smo upoznali 2018. godine i bila je to ljubav na prvi pogled. Mikko je počeo razvijati nove ideje i koncept za našu novu kolekciju, koja se nastavlja kao logičan slijed dosadašnjem radu. Ime kolecije Kotona u prijevodu sa finskog jezika znači “biti u kući”. Kompletna kolekcija će biti široka i raznovrsna te će odgovarati i privatnim i javnim prostorima. ”, kazao je Sedin Ćeman brend menadžer i CEO, MS&WOOD

Kolekcija Kotona, izrađena od punog drveta. Jednostavna i raznovrsna, pored kućnih, namijenjena je hotelskom, i drugim vrstama javnih prostora. Skupturalni detalji daju kolekciji poseban ton. Kotona je primjer interkulturalne saradnje koja ujedno donosi najbolje od modernog dizajna i umijeća fojničkih majstora drveta.

“Vjerujem da dobar dizajn počinje od funkcije i da ima svoj individualan karakter. Uvijek težim dizajnirati proizvode koji će trajati te biti funkcionali, lijepi i intuitivni”, riječi su finskog produkt dizajnera Mikko Laakkonen-a, Studio Laakkonen, Helsinki.

Za svoju osobeni pristup inovativnom dizajnu MS&WOOD je do sada osvajao brojne nagrade.

Tako je Elle stolica s rukonaslonom nagrađena sa Special Mention Award, jednom od nagrada Iconic Award: Innovative Interior 2019. MS&WOOD je također nagrađen nagradom German Design Award 2018. godine. Winner Award u kategoriji Excellent Product Design dodijeljena je za komodu iz kolekcije Primum, koju je dizajnirao Ado Avdagić. Special Mention Award, u istoj kategoriji, bio je dodijeljen stolici Elle iz istoimene kolekcije, koju je dizajnirala Nataša Perković.

MS&WOOD je također četverostruki dobitnik nagrade Iconic Interior Innovation Award za Elle stolicu, Elle stol (2017) te Primum stolicu i Primum stol (2016), dodijeljenu od Njemačkog vijeća za dizajn.

Previous Osmače - jedino selo u Bosni i Hercegovini sa solarnom rasvjetom
Next Za zapošljavanje mladih povratnika 750 hiljada KM (VIDEO)

You might also like

Ekonomija/Biznis

FBiH: Najviše novozaposlenih u Tešnju, Ilidži i Zenici (VIDEO)

  U protekle tri godine, broj zaposlenih u Federaciji Bosne i Hercegovine porastao je za više od 37.000, podaci su Porezne uprave tog entiteta. Federalni premijer zasluge, uz ekonomiji, pripisuje

Ekonomija/Biznis

Šarović: Poslovni ljudi će da nas vide u jednom novom, boljem svjetlu

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je kako očekuje da će Godišnji sastanak guvernera EBRD-a i Poslovni forum u Sarajevu donijeti dobre rezultate, prije svega kada je

Ekonomija/Biznis

Energoinvest – Uspješna realizacija projekta u Tanzaniji u sklopu interkonekcije afričkih zemalja

Jedna od najosjetljivijih i najzahtjevnijih faza realizacije Energoinvestovog ugovora u Tanzaniji (PA/001/2015/HQ/W/49-Lot T4), počela je u četvrtak, 7. aprila, saopćeno je iz ove kompanije. Riječ je  o transportu vangabaritne opreme