Najbolji poslovni rezultati Hifa – Oil Grupacije sa ukupnim prometom od 825 miliona KM u 2021. godini

Najbolji poslovni rezultati Hifa – Oil Grupacije sa ukupnim prometom od 825 miliona KM u 2021. godini

Najveći privatni naftni distributer u Bosni i Hercegovini, kompanija Hifa – Oil u vrijeme pandemije i značajnih ekonomskih turbulencija ostvarila je najbolje poslovne rezultate od svog osnivanja sa ukupno ostvarenih 545.492.593 KM prihoda koji su rezultirali rast od 38,5 % u odnosu na 2020.godinu, a prihod Grupacije koja u svom sastavu broji 16 kompanija iznosio je 825 miliona KM, što je ujedno i najbolji rezultat od njenog nastanka.

Najveći promet u 2021.godini ostvaren je u sektoru bijelih derivata sa indeksom od 136,53 %. Rast prihoda značio je i prilive državi od preko 100 miliona KM koje su članice Hifa – Oil Grupacije uplatile na ime poreza, doprinosa i drugih obaveza na osnovu poslovanja.

Rast i razvoj kompanije pratio je i povećanje broja uposlenih za 21% odnosno 43 nova uposlenika unutar kompanije. Snažnom rastu doprinijela je također i odluka razvijanja brenda EUROSOLAR koji se bavi prodajom, izgradnjom i održavanjem solarnih sistema, te savjetovanjem i projektovanjem solarnih elektrana.

Kada se govori o investicijama unutar Hifa – Oil Grupacije, 2022. godina je godina širenja na strana tržišta, te je najznačajnije pomenuti da kompanije Euro – Metali, Euro – Roal svojim lagerskim kapacitetima ulaze na tržište Hrvatske i Crne Gore, rast i razvoj maloprodajne mreže u Crnoj Gori za 150% što znači otvorenje novih 5 maloprodajnih objekata, implementiranje  novih  tehnologija u kompaniji LB Profile, kao i ulaganje u proizvodne kapacitete i mašine u kompaniji HIT DESIGN.

Kompanija je za 20 godina poslovanja svrstana u 10 najpoželjnijih poslodavaca u BiH prema transparentnoj i objektivnoj anketi u organizaciji Kolektiv-MojPosao.ba.

Ističemo, Hifa – Oil d.o.o. Tešanj posluje kao najznačajniji privatni naftni distributer u Bosni i Hercegovini. Tokom višedecenijskog iskustva od 2002. godine i kontinuiranog rasta izgrađeno je partnerstvo i povjerenje sa skoro 2500 partnera u ovoj branši. Zahvaljujući ispravnom načinu poslovanja Hifa – Oil je izgradila svoju prepoznatljivost na bosanskohercegovačkom privrednom nebu i potvrdila svoj ugled koji već godinama gradi u naftnoj industriji.

Hifa – Oil – Energija koja pokreće!

Previous Snijeg u Sarajevu - kad su se i komunistički ateisti zahvalili Bogu
Next Džaferović: Vučić se postavlja kao sponzor Dodikovog udara na ustavni poredak Bosne i Hercegovine

You might also like

Ekonomija/Biznis

Investicije iz dijaspore: U Prijedoru otvorena hladnjača kapaciteta do 200 tona

U Prijedoru je danas svečano puštena u rad nova hladnjača kapaciteta od 150 do 200 tona, u okviru novog preduzeća “Agroplus”, čiji su vlasnici Enisa Larsson i njen suprug Kristen,

Ekonomija/Biznis

Otvoren 20. lukavački sajam „List“

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić otvorio je danas 20. lukavački sajam „List”. U prisustvu članova Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona te brojnih istaknutih ličnosti i zvaničnika u Lukavcu je uz

Ekonomija/Biznis

Capital Finance International dodijelio dva priznanja Centralnoj banci Bosne i Hercegovine

Centralna banka Bosne i Hercegovine nagrađena je od strane Capital Finance International u čak dvije kategorije: Best Central Bank Governance CEE 2022 (za Najbolje upravljanje centralnom bankom u centralnoj i