Norvežani o kamp prikolicama Derubis: Inovacija iz Bosne – ‘Svemirski karavan’

Norvežani o kamp prikolicama Derubis: Inovacija iz Bosne – ‘Svemirski karavan’

Norveški magazin Bobil og Caravan u svom decembarskom izdanju piše o kompaniji Derubis i njihovim kamp prikolicama.

U tišini, Denis Kraljević je razvio heroja, novi koncept karavana sa karoserijom automobila od poliestera ojačanog staklenim vlaknima. Sa otpornim dizajnom i dosta novog enterijera, čuvan vagon, popularno nazvan “Svemirski karavan”. Norvežani pišu o velikoj pažnji koju je izazvalo njihovo prisustvo na Caravan Salonu u Dizeldorfu u jesen 2021.

Gledajući unazad, telefon jedva da im je stajao, kazuje Lajla Kraljević, kada su iz ovog magazina upoznali par koji stoji iza inovacije u Vitezu.

Snimljeni su, intervjuisani, pitani, i ne manje važno, kontaktirani od strane brojnih distributera iz zemalja kao što su
Velika Britanija, Njemačka, Latvijaija, Češka i Austrija. I iz Norveške kontaktirali su uvoznici i Denis kaže da planiraju prisustvovati sljedećem sajmu karavana u Lillestrømu. Ali, jedna je stvar napraviti prototip, to uključuje nekoliko izazova za njegovo postavljanje u serijskoj proizvodnji. BoCM je stoga pitao neka kritična pitanja o novom karavanu prilikom posjete Vitezu, pišu uz ostalo Norvežani.

Opis fotografije nije dostupan.

Nova fabrika

A ovih je dana u Vitezu održano prvo okupljanje distributera kompanije Derubis, koja se bavi proizvodnjom jahti i kamp prikolica.

Na okupljanju su bili prisutni generalni distributer za EU i Rusiju (ALBE Alliance grupa) i ostali distributeri iz Njemačke, Švicarske, Holandije, Belgije, Litvanije, Rusije, Češke republike, Slovenije, Hrvatske, kao i Saudijske Arabije. Privatnim avionom u Bosnu i Hercegovinu tako su doletjeli vlasnici ALBE Alliance grupacije – Alexander Scherger i supruga Beata Scherger.

Povod okupljanja bio je dogovor za poslovanje u narednim godinama, kao i obilazak nove fabrike Derubis, koja se početkom februara ove godine otvara u Vitezu, pišu domaći mediji.

– Otvaranjem ove fabrike stvaramo preduvjete za proizvodnju 500 Derubis kamp prikolica na godinu. Naravno da uz ovakav razvoj i ambiciozan plan ide i otvaranje novih radnih mjesta. U novoj fabrici imat ćemo 30 novih radnika – izjavio je Denis Kraljević, suosnivač i direktor kompanije Derubis.

Prvi čovjek uspješne firme iz Viteza ističe da su već osigurali tržište za sve jahte i kamp prikolice, te da u 2022. godini planiraju izradu sedam jahti.

Previous Godišnjica pogibije komandanta Senahida Bolića: Mi nemamo druge države, rezervne nemamo
Next 'Imamo oko 2.000 medija u Srbiji, od kojih možda 12 mogu da se nazovu nezavisnim'

You might also like

Ekonomija/Biznis

Hotići proizvedu 10-15 tona paradajza, oko 5 tona paprike; 10 hiljada presadnica

Porodica Hotić se već 14 godina bavi plasteničkom proizvodnjom, imaju 18 plastenika od po 100 metara kvadratnih. Osim svježeg povrća proizvode i rasad, a sa plasmanom nemaju problema. Na području

MADE IN BOSNIA-387

Prevent niže uspjehe: Prva jedrilica na el. pogon iz Solina, Top dobavljač za Aston Martin iz Srebrenice…

Iz bosanske kompanije Prevent Group CEE posljednjih dana stižu lijepe vijesti. Objavili su da je njihova članica Prevent Components u Srebrenici prepoznata kao Top dobavljač na projektu Aston Martin. Početak rada Prevent Componentsa 2013.

MADE IN BOSNIA-387

Uspješna tradicija gajenja jagoda još od Kulina bana

U ovom malom mjestu kod Visokog, svako drugo domaćinstvo bavi se proizvodnjom jagoda, za sopstvene potrebe ili za prodaju. Uz povoljnu klimu i tehnologiju malč folije, srhinjske jagode nadaleko su