Norvežani o kamp prikolicama Derubis: Inovacija iz Bosne – ‘Svemirski karavan’

Norvežani o kamp prikolicama Derubis: Inovacija iz Bosne – ‘Svemirski karavan’

Norveški magazin Bobil og Caravan u svom decembarskom izdanju piše o kompaniji Derubis i njihovim kamp prikolicama.

U tišini, Denis Kraljević je razvio heroja, novi koncept karavana sa karoserijom automobila od poliestera ojačanog staklenim vlaknima. Sa otpornim dizajnom i dosta novog enterijera, čuvan vagon, popularno nazvan “Svemirski karavan”. Norvežani pišu o velikoj pažnji koju je izazvalo njihovo prisustvo na Caravan Salonu u Dizeldorfu u jesen 2021.

Gledajući unazad, telefon jedva da im je stajao, kazuje Lajla Kraljević, kada su iz ovog magazina upoznali par koji stoji iza inovacije u Vitezu.

Snimljeni su, intervjuisani, pitani, i ne manje važno, kontaktirani od strane brojnih distributera iz zemalja kao što su
Velika Britanija, Njemačka, Latvijaija, Češka i Austrija. I iz Norveške kontaktirali su uvoznici i Denis kaže da planiraju prisustvovati sljedećem sajmu karavana u Lillestrømu. Ali, jedna je stvar napraviti prototip, to uključuje nekoliko izazova za njegovo postavljanje u serijskoj proizvodnji. BoCM je stoga pitao neka kritična pitanja o novom karavanu prilikom posjete Vitezu, pišu uz ostalo Norvežani.

Opis fotografije nije dostupan.

Nova fabrika

A ovih je dana u Vitezu održano prvo okupljanje distributera kompanije Derubis, koja se bavi proizvodnjom jahti i kamp prikolica.

Na okupljanju su bili prisutni generalni distributer za EU i Rusiju (ALBE Alliance grupa) i ostali distributeri iz Njemačke, Švicarske, Holandije, Belgije, Litvanije, Rusije, Češke republike, Slovenije, Hrvatske, kao i Saudijske Arabije. Privatnim avionom u Bosnu i Hercegovinu tako su doletjeli vlasnici ALBE Alliance grupacije – Alexander Scherger i supruga Beata Scherger.

Povod okupljanja bio je dogovor za poslovanje u narednim godinama, kao i obilazak nove fabrike Derubis, koja se početkom februara ove godine otvara u Vitezu, pišu domaći mediji.

– Otvaranjem ove fabrike stvaramo preduvjete za proizvodnju 500 Derubis kamp prikolica na godinu. Naravno da uz ovakav razvoj i ambiciozan plan ide i otvaranje novih radnih mjesta. U novoj fabrici imat ćemo 30 novih radnika – izjavio je Denis Kraljević, suosnivač i direktor kompanije Derubis.

Prvi čovjek uspješne firme iz Viteza ističe da su već osigurali tržište za sve jahte i kamp prikolice, te da u 2022. godini planiraju izradu sedam jahti.

Previous Godišnjica pogibije komandanta Senahida Bolića: Mi nemamo druge države, rezervne nemamo
Next 'Imamo oko 2.000 medija u Srbiji, od kojih možda 12 mogu da se nazovu nezavisnim'

You might also like

Ekonomija/Biznis

ENERGOINVEST U ALBANIJI ZAVRŠIO VRIJEDAN PROJEKAT

U Tirani je svečano puštena pod napon dalekovodna linija Tirana – Morine, jedan od najvećih poslijeratnih projekata izgradnje dalekovoda na kojem je radio Energoinvest, d.d – Sarajevo, a čijom realizacijom

Ekonomija/Biznis

Originalan bosanski brand za djecu „Senses“ (Video)

  Mirela Džinić godinama nije odustajala od svog sna, radila je u banci, a sanjala da radi kao dizajnerka. Sve vrijeme je paralelno radila na ostvarenju svog sna, tako da je

Ekonomija/Biznis

Šain: S uvozom robe BiH uvozi i inflaciju iz EU-a, a imamo rješenje za ovaj problem

Godišnja stopa inflacije u Evropskoj uniji već je prešla pet posto. Isto toliko inflacija iznosi i u Bosni i Hercegovini, a nismo članica EU-a i ne možemo ništa promijeniti jer