Od ambicioznih mladih programera do perspektivnih poduzetnika (Video)

Od ambicioznih mladih programera do perspektivnih poduzetnika (Video)

 

Od ambicioznih mladih programera do perspektivnih poduzetnika. Vedran i Damir pokrenuli su “15 do 3” originalnu bosanskohercegovačku platformu kojom želi odgovoriti na potrebe tržišta. Omogućava online pretragu i rezervacije termina u salonima ljepote, frizerskim i berberskim radnjama.

IT sektor je veoma perspektivan. Programiranjem se bavi sve više mladih koji uglavnom rade za strane klijente. Damir i Vedran odlučili su pokrenuti svoj biznis i kreirati korisnu stvar sugrađanima.

Bilo je i padova. Nekoliko neuspjelih projekata, ali to je sastavni dio poduzetničke priče. Ako želite uspjeti, morate učiti na svojim greškama – naglašavaju naši sagovornici.

Bosna i Hercegovina važi za državu koja ne podstiče građane da budu poduzetni, pokreću biznis i upošljavaju druge ljude. Oni u tome ne vide prepreku, a “15 do 3” već traži pojačanje u timu. Strah je osnovna prepreka na putu ka uspjehu. Nije lako pobijediti ga, a svako treba pronaći svoj način – dodaje Vedran.

Damir i Vedran planiraju ostati i svoj biznis razvijati u Bosni i Hercegovini. Vjeruju da ovdje mogu mnogo uraditi. U vidu imaju to da je Bosna i Hercegovina država koja se tek digitalno razvija te da nova IT rješenja mogu imati značajan uspjeh. Potrebne su dobre ideje, ali i naporad rad.

Video TV1.

 

Previous Meliha Klopić-Murtić uspješno se bavi proizvodnjom prirodnih preparata za njegu lica, kože i kose
Next Nurkić igra odlično u NBA, a na utakmicama ima podršku i svojih sunarodnjaka

You might also like

Ekonomija/Biznis

Znanje arhitekte ukomponovao sa porodičnom zlatarskom tradicijom i dizajnirao unikatni nakit SAMUSA

  Znanje arhitekte ukomponovao je sa stoljetnom porodičnom zlatarskom tradicijom i dizajnirao unikatni nakit SAMUSA. Tarik Musakadić iz Sarajeva inspiraciju je pronašao u arhitekturi karakterističnoj za sarajevsku Baščaršiju, ali i

MADE IN BOSNIA-387

Uskoro na bosanskom tržištu novi brand “Green Farm”

  EURO STIL, kompanija kćerka HIFA OIL, uskoro će u sektoru proizvodnje hrane na tržište plasirati novi brand Green Farm. Radi se o zdravim prehrambenim proizvodima koji će dobrim dijelom

Ekonomija/Biznis

Alpina-Bromy Tešanj investira u nove proizvodne programe – novih 150 radnih mjesta

  Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona održao je jučer sastanak sa Bojanom Gantarom, generalnim direktorom kompanije Alpina, d.o.o. Žiri-Slovenija i Suadom Rošom, direktorom Alpine-Bromy,Tešanj. Sastanku je prisustvovao i Suad Huskić,