Otvoren dio novog kompleksa Hifa-Oil Grupacije u Sarajevu

Otvoren dio novog kompleksa Hifa-Oil Grupacije u Sarajevu

Danas, 08. septembra 2022.godine, otvoren je dio novog kompleksa Hifa-Oil Grupacije na adresi Kurta Schorka b.b., Dobrinja – Sarajevo.

Benzinska pumpa sa autopraonama, najsavremeniji terminal za JET gorivo i niz drugih sadržaja su otvoreni u okviru prve faze projekta. Znajući da kompanija radi strateški projekat za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu, istrajavajući u svom uvjerenju da postupamo ispravno i u skladu sa zakonom, sa vizijom da ponudimo najbolje što građani našeg glavnog grada i svi posjetioci zaslužuju, otvarajući nove mogućnosti za grad, državu, razvijajući i stavljajući isti na mapu poželjnih destinacija projekat prve faze doveden je do kraja.

Ono što novi kompleks čini jeste da sigurnost snabdjevanja i sigurnost rada i života nije niti će biti dovedena u pitanje. Upošljavanje novih ljudi, razvijanje drugih djelatnosti koje su posredno ili neposredno vezane za aerodrom dobijaju na velikom značaju i Hifa-Oil će pružiti dodatni napor da svako ko vidi šansu u razvoju svojih poslovnih aktivnosti bude dio zajedničke pozitivne priče i razvija ideju Sarajeva kao turističke oaze od kojih će benefite imati svi građani Sarajeva i BiH.

“Otvaranje objekata i konačno dobijanje dozvola pokazuje da smo vodili ispravan put, da su dozvole i svi inspekcijski nadzori pokazali upravo ispravnost tog puta kroz konstatacije o urednosti onoga što je tokom gradnje nebrojeno puta provjeravano i na kraju dobili dokument koji kazuje da zakonito poslovanje nije dovedeno u pitanje”, ističu iz Uprave Hifa-Oil. U nastavku pročitajte dodatna obrazloženja vezana za zakonske regulative kompleksa:

“Ovim putem upućujemo zahvalnost na veoma korektnom i objektivnom pristupu svih onih koji su pokazali da postoje kompanije koje poštuju procedure koje nalaže zakon i da su spremni podnijeti veliki teret i pritisak stojeći iza argumenata koji su ponuđeni kao dokazi da gradnja ima zakonit karakter. Iz tog razloga ne treba gubiti vjeru u institucije i ljude radeći i tražeći upravo one kojima je zakon iznad ličnog interesa. U drugoj fazi gradnje planirana je i kompresorska stanica za CNG čime će se potrošačima omogućiti proizvod čija potrošnja ne zagađuje okolinu i time još jedan segment u planu ka zaštiti čovjekove okoline”, riječi su generalnog direktora kompanije, gospodina Izudina Ahmetlića. Hifa-Oil je kompanija koja u svojoj Grupaciji upošljava preko 900 radnika, radi na 11 tržišta Jugoistočne evrope sa preko 2500 klijenata, prepoznata je kao pouzdan i odgovoran partner i na tom putu će i dalje raditi sa svima koji znaju šta je graditi, doprinositi i razvijati privredu Bosne i Hercegovine. Ističemo, na dan otvorenja novog kompleksa kompanija Hifa-Oil prvih 100 kupaca nagrađuje sa gratis 10 litara goriva, a ostale kupce očekuju mnogobrojni pokloni iznenađenja. Hifa-Oil – Energija koja pokreće.

Previous Otvoren Islamski kulturni centar u Sisku
Next GS TMT: Izvoz u EU „težak“ preko 57 mil. u 2022. Novi proizvodni pogoni u Zenici i Rami

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosna i Hercegovina druga u svijetu po rastu mjesečne zarade

Prije nekoliko dana, sajt “World of statistics” je objavio podatke o rastu plaća na globalnom nivou, a prva dva mjesta zauzele su ni manje ni više nego Srbija i Bosna

MADE IN BOSNIA-387

Hamdo grupa sa Sokoca izvozi drvene kuće u Tursku

Hamdo grupa sa Sokoca u septembru će završiti i otpremiti još tri drvene kuće za kupca u Turskoj, prema izvoznom programu započetom u januaru, rekli su u ovom preduzeću. Izvršni

Ekonomija/Biznis

I ovo je Bosna! Studenti Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu već imaju zaposlenje

Adijata Vukas studentica je Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu. Ona i još 130 njenih kolega na odsjeku već na trećoj godini studija su zaposleni. Profesori im pomažu da usklade rad sa