Počela sa radom nova fabrika u Živinicama: Zaposleno 120 žena, kad krene izvoz novih 200 radnih mjesta

Počela sa radom nova fabrika u Živinicama: Zaposleno 120 žena, kad krene izvoz novih 200 radnih mjesta

 

U okviru poslovne zone Općine Živinice počela je sa radom Fabrika za preradu ribe. Prije par mjeseci u proizvodnju je ušla sa probnim radom u kojem se obavljaju potrebna testiranja. Uspješno završena prva faza probnog rada je rezultirala i zvaničnim otvaranjem navedene Fabrike, koja zapošljava 120 žena.

Međutim, da bi se upotpunosti zadovoljio kapacitet planiranih radnih mjesta, ovoj fabrici je neophodna Dozvola za izvoz. Tim povodom Direktor Fabrike za  preradu ribe je inicirao sastanak sa načelnikom Kamenjakovićem, koji je i održan u prošloj sedmici. Dogovoreno je da se zajedničkim zalaganjem, preko Federalnog ministarstva za poljoprivredu, dođe do Dozvole za izvoz, a koja bi omogućila zapošljavanje još 200 žena.

Poslodavac kroz radna mjesta u fabrici omogućuje zapošljavanje svakoj ženi bez obzira na nivo obrazovanja, jačajući njezin položaj u porodici ali i u društvu.

Ono što je bitno jeste riješiti problem kako bi se konačno krenulo sa radom punim pogonom.

Uspostavljanjem poslovnih zona na području Općine Živinice kao osnov za razvoj svake lokalne zajednice predstavlja odrednicu politike koju vodi načelnik Samir Kamenjaković zajedno sa saradnicima koji rade na razvoju Općine Živinice.

Cilj je novim poslovnim zonama, te poboljšanjem uslova rada u postojećim, osnažiti živiničku privredu i smanjiti nezaposlenost. Centar za biznis, Udruženje poslodavaca Živinice, pomoć općinske administracije su samo neki od benefita koje ulagači mogu dobiti od Općinske uprave. Općina Živinice nudi poslovne zone sa uređenom infrastrukturom, komunikacije, edukovanu i mladu radnu snagu. Dakle, kako domaći investitori, tako i inostrani investitori susrest će se sa svim ovim prednostima ulaganja u poslovne zone Općine Živinice.

Načelnik se zahvalio direktoru koji je prepoznao poslovni ambijent u Živinicama i što svojim ulaganjem doprinosi razvoju naše Općine. Dodao je, da ohrabruje činjenica da se javljaju novi investitori iz Bosne i Hercegovine i inostranstva koji su zainteresovani za ulaganje u Živinice.

Previous Vllasi: Francuzi su Vučića stavili pozadi jer je Srbija počela Prvi svjetski rat
Next Pusić u Saboru RH: Dvije trećine Hrvata u Bosni i Hercegovini nije htjelo glasati za Čovića

You might also like

Ekonomija/Biznis

Saudi Aramco ponovo postao najvrijednija kompanija na svijetu

Saudijska naftna kompanija Saudi Aramco pretekao je američkog tehnološkog giganta Apple i ponovo postao najvrijednija kompanija na svijetu, prenosi AA. Saudi Aramco je postoa najvrijednija kompanija na svijetu zahvaljujući rastu

ŽIVOT

Memišević: Nadomak Srebrenice će osvanuti naša oaza pčelarskog turizma

Mladi pčelar Emir Memišević nastavlja porodičnu tradiciju svog oca, baveći se ovom profesijom već deceniju. Njegove košnice se nalaze na porodičnom imanju, u selu Johovača, nadomak Srebrenice. Iako po struci

RIJEČ

Bičakčić: Pad proizvodnje uglja uzrokovao gubitke EPBiH

Izvoz struje u Federaciji BiH pao je za oko 60 posto, i to samo za dva mjeseca. Sve je izvjesnija i promjena tarife. Je li energetska kriza na pomolu? Bez