Poduzetnica s višegodišnjim iskustvom iz SAD-a pokrenula posao u Travniku

Poduzetnica s višegodišnjim iskustvom iz SAD-a pokrenula posao u Travniku

 

Biljana Lovrinović, poduzetnica sa višegodišnjim iskustvom u marketingu u Sjedinjenim Američkim Državama, a koja se bavi brand i marketing konsultantskim uslugama, nakon više od dvije decenije u inostranstvu odlučila je pokrenuti posao u rodnom Travniku.

Lovrinović je pokrenula IT firmu “Galop Digital” i već bilježi prve rezultate, saopćeno je iz projekta “Diaspora Invest”.

– Prepoznala sam šansu u našoj zemlji i sposobnost mladih ljudi u mom Travniku. Pokrenuli smo ‘Galop’, kompaniju koja se bavi digitalnim marketingom te izradom web stranica, sa fokusom na američke kompanije kao klijente, a polako se sada okrećemo i evropskom tržištu – dodaje Lovrinović.

Nova radna mjesta se otvaraju postepeno, te smatra da je izuzetno važno osigurati visoku kvalitetu i profesionalnost realizovanih usluga, jer time Bosanci i Hercegovci kreiraju imidž odgovornih radnika koji mogu postići rezultate uz pristupačnu ponudu i ponuditi trajna rješenja.

– Svaka osoba u timu odlično govori i piše engleski jezik, razumije poslovnu kulturu, te smo već dobili brojne pozitivne ocjene. Također, lokalna zajednica nam je od velike pomoći. Svi su sretni što bosanskohercegovačka dijasporska zajednica želi uložiti svoj novac i resurse ovdje, te svi žele dati doprinos tom iskoraku – napominje Lovrinović.

Ističe da je kompanija dobila podršku i od USAID Projekta “Diaspora Invest”, gdje je puno važnije od svake finansijske podrške spremnost za saradnju i ohrabrenju za nove investicije u BiH.

Lovrinović želi da kroz saradnju sa lokalnom zajednicom da svoj doprinos radu sa mladim, educira ih  i pozitivnim promjenama  ohrabri u zajedničkom oblikovanju pozitivne poslovne atmosfere u Bosni i Hercegovini.

– Ulažemo u Bosnu i Hercegovinu, te želimo prenijeti znanje i osigurati nove prilike za izlazak naših kompanija na globalno tržište i konačno ponuditi nadu da je drugačija budućnost moguća. Ne možemo sami, to možemo samo ako svi zajedno prepoznamo šansu u onome što bh. dijaspora može ponuditi – zaključuje Lovrinović.

 

Previous Šuman: Bosna i Hercegovina ima šansu da se prvi put plasira na Evropsko rukometno prvenstvo
Next 'Kupres Milch' obnavlja industriju mlijeka na Kupresu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Premijer Novalić najavio dva fonda od ukupno milijardu BAM za pomoć privredi

Federalni premijer Fadil Novalić najavio je danas formiranje dva fonda ukupne vrijednosti milijardu konvertibilnih maraka, koji će biti namijenjeni za pomoć privredi u saniranju posljedica globalne pandemije novog koronavirusa, prenosi

Ekonomija/Biznis

Sarajevska pivara proizvela novu liniju bezalkoholnih pića

Sarajevska pivara d.d. na tržište Bosne i Hercegovine plasirala je novu liniju gaziranih bezalkoholnih pića pod nazivom Joys. Ovi sokovi su proizvedeni u četiri okusa- kola, Hugo s okusom zove

Ekonomija/Biznis

Sarajevski kiseljak, Sensation, Jana, Jamnica… Agrokor dominira tržištem flaširane vode u našoj zemlji

  Agrokove tvrtke Sarajevski kiseljak i Jamnica dominiraju tržištem flaširanih voda na tržištu Bosne i Hercegovine, Coca-Cola je vodeća u gaziranim pićima, dok Nectar drži lidersku poziciju u prodaji sokova,