Pogledajte kako izgleda dionica koja će spojiti Sarajevo s autoputem A1 (VIDEO)

Izgradnja Sarajevske zaobilaznice na dionici Butila – Briješće – Stup, koja će spojiti Sarajevo s autoputem A1, u punom je jeku. Građevinske radove izvode firme Euro-Asfalt i ŽGP, a trenutno se obavljaju zemljani radovi.

Pogled iz zraka na petlju Butila i rijeku Bosnu

Ova dionica je duga četiri kilometra i spajat će Stupsku petlju s autoputem A1. Radovi obuhvataju izgradnju vijadukta Briješće, završetak ceste, izgradnju kružnog toka Briješće, postavljanje signalizacije i opreme te izgradnju ceste van trase. Ukupna dužina trase je četiri kilometra, a vrijednost radova 23,3 miliona KM.

Trenutno se obavljaju zemljani radovi na mjestu gdje će se graditi rondo. Također, obavljaju se radovi na iskopu temelja za vijadukt, kao i sami betonski radovi na vijaduktu dužine blizu 720 metara.

Izvođači radova će najviše problema imati sa regulacijom saobraćaja s obzirom na to da je magistralni put M17 izuzetno prometan. Trenutno se saobraćaj odvija pod posebnim režimom, a izvođači se nadaju kako neće biti većih obustava.

Kako je ranije najavljeno, uskoro bi mogle biti uvedene i dodatne snage u vidu druge smjene tako da se maksimalno iskoristi građevinska sezona. Radovi bi trebali biti okončani do aprila sljedeće godine.

Završetkom Sarajevske zaobilaznice i Stupske petlje Sarajevo će dobiti modernu saobraćajnicu na zapadnom ulazu u grad.

https://youtu.be/87NsMhgpLGE

(klix.ba)

Previous 'ŠESTU BUKTINJU' UKUCAO JE HUSAGA ĆIŠIĆ
Next Oslobađanje Vijenca, podsjetnik na bitnu pobjedu ARBiH: Ratni plijen vrijedan deset miliona maraka (VIDEO)

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosanska kompanija dobila posao u Sloveniji u vrijednosti od preko 100 miliona EUR

Euro-Asfalt, građevinska firma sa sjedištem u Sarajevu, nastavlja da niže uspjehe i ostvaruje zavidne rezultate na izuzetno zahtjevnom tržištu u Evropskoj uniji, objavljeno je danas. U jakoj konkurenciji, koja je

Ekonomija/Biznis

Uspješne poslovne priče: Kompanija FITS proizvodi izolaterske madrace u svrhu uštede energije

  Memnuna Čaklovica je rođena u Bratuncu, a nakon rata i izbjeglištva u Holandiji, vratila se u domovinu. Pokrenula je kompaniju “FITS” u augustu 2017. godine, čiji je fokus na

Ekonomija/Biznis

Rama nagovijestio važno otkriće gasa i nafte u Albaniji

Albanski premijer Edi Rama nagovijestio je danas da je kompanija Šel (Shell) blizu veoma važnog otkrića gasa i nafte u Albaniji, koje će u velikoj mjeri uticati ne samo na