Porast interesa za proizvode Dite

Porast interesa za proizvode Dite

Kampanja koja se raširila društvenim mrežama u posljednjih nekoliko dana Diti osigurala 15 bilborda.

Podrška novoj medijskoj kampanji za tuzlansku Fabriku deterdženata Dita dolazi sa svih strana, a proizvodi Dite na domaćim policama prepoznatljiviji su nego ikad. Dita već više od godinu posluje u stečaju, te nema prihoda koji bi mogli biti planirani za reklame.

Ponude za reklamu

Tu je do izražaja došla virtuelna zajednica kroz koju su na društvenim mrežama ponovo aktuelizirane reklame Ditinih proizvoda, koje su već polučile rezultate.

– U ovom trenutku imamo na desetine mailova sa konkretnim ponudama za reklamu. Upravo kroz ovu kampanju smo dogovorili i 15 bilbord-reklama širom BiH, koje će uskoro biti postavljene. Naši troškovi su minimalni, tako da se zajednica zaista pokazala voljnom da pomogne, kazao je Almir Bajrić, zamjenik stečajnog upravnika u Diti.

Mjesto na tržištu

Pojačano prisustvo proizvoda Dite u medijskom prostoru dovelo je i do povećanja interesa za kupovinu Dite.

– To je sve povezano jedno s drugim. Ovo je jasan pokazatelj da smo mi prepoznatljiv proizvodi i da imamo mjesto na domaćem tržištu. Upravo zbog svega toga javili su nam se i ljudi koji su nekada davno iskazali interes za kupovinu Dite i sada se interesuju o progresu koji smo napravili, dodao je Bajrić.

Nakon ove kampanje u Diti očekuju i povećanu potražnju za proizvodima, što bi trebalo povećati i profit, koji Dita, kako je kazao Bajrić, planira investirati u proizvodni proces i time trajno uticati na položaj Dite na tržištu, a povećat će joj i vrijednost, što bi direktno moglo uticati i na prodaju Dite. Cijena Dite u stečaju je oko 13 miliona KM – piše Oslobođenje.

Previous Bosansko plemstvo u Češkoj: 'Dedička bosanska' Helena i Přemyslav II Opavski - kćerka i unuk bosanskog kralja?
Next Isušeno Ramsko jezero i priča o Kopčićima

You might also like

Ekonomija/Biznis

FZZZ: 61 milion KM za zapošljavanje 11.500 ljudi

U Federaciji Bosne i Hercegovine za dva programa sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja u ovoj godini putem Federalnog zavoda za zapošljavanje osigurana su sredstva u iznosu od 61 milion KM, a

MADE IN BOSNIA-387

Vispak se predstavlja u SAD-u; na sajmu u Michiganu kompanija proslavila 50. rođendan

Degustacijom Zlatne džezve u Michigan-u na najvećem food sajmu proslavljen Vispakov 50. rođendan Tim kompanija Vispak, Klas i AS Holding na američkoj turneji ovaj mjesec obilježili su Dan nezavisnosti Bosne

Ekonomija/Biznis

Podrška mladim poduzetnicima povratnicima u razvoju početnih biznisa, ugovore potpisalo 47 korisnika

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i 47 odabranih korisnika iz 14 općina i gradova iz entiteta RS su na današnjoj ceremoniji u Tesliću potpisali ugovore o podršci