Porodični biznis: Braća Stankić majice sa motivima Tuzle prodaju širom svijeta

Porodični biznis: Braća Stankić majice sa motivima Tuzle prodaju širom svijeta

 

Nedavno su se na on-line platformama pojavile zanimljive majice sa motivima Tuzle, koje su svojim dizajnom za kratko vrijeme pobrale simpatije onih koji grad soli nose u srcu.

Iza ideje pod imenom Dees, koja polako postaje i biznis, stoje dva mlada Tuzlaka, braća Vanja i Denis Stankić, aktivni i kreativni momci, koji očigledno ne pripadaju dijelu svoje generacije, koja za sve što se dešava oko njih krivi druge, nečineći ništa da neke stvari pokušaju promijeniti i sami.

Vanja ima 24 godine, završava master studij Stomatologije, povremeno radi kao prodavac, rekreativno se bavi sportom, svira gitaru…

Denis je osam godina mlađi, učenik je drugog razreda Gimnazije Ismet Mujezinović – zdravstveni smjer. Svira gitaru, član je udruženja ”Budi muško klub” na Telex-u, aktivan u brojnim humanitarnim akcijama i edukacijama.

Interesantni svim generacijama

Ideja za kreiranje majica pod znakom Dees je Denisova ideja.

-Kreativna duša naše porodice je Denis. Inače obojica volimo crtati i ide nam to od ruke ali konkretno ova ideja je njegova, a grafički dizajn je i Denisova specijalnost.  Želja je prvenstveno bila uraditi nešto neobično i dopadljivo i mislim da u tome i uspijevamo – govori Vanja.

Sugrađani su za kratak period prepoznali ono što nastaje u porodičnoj radionici Stankića. Iako su tek počeli sa prezentacijom onog što rade, upita je mnogo.

-Interesovanja ima. Nismo očekivali da će naša ideja biti zanimljiva svim populacijama. Naše majice traže podjednako mladi i stari, uvukli smo se pod kožu svima. Mnogo je pohvala i od naših sugrađana koji žive van granica naše države. Njih smo posebno dojmili, a zadovoljstvo nam je da se Dees majice nose po u bijelom svijetu – ističu naši sagovornici.

U procesu od ideje do finalnog proizvoda učestvuje cijela porodica. Ističu da je idejno rješenje Denisov posao, nakon čega slijede prijedlozi i sugestije od roditelja, a onda konačan rad ide u štampariju. Motivi su najvećim dijelom vezani za Tuzlu.

Tuzla je nepresušan izvor

-Motivi u dizajniranju su znamenitosti našeg grada, a obzirom da nam grad ima bogatu prošlost, želja nam je, ali i obaveza prema gradu, sačuvati našu baštinu i približiti je kako sugrađanima tako i svim onim koji dolaze u naš grad. Tuzla nam je još uvijek nepresušan izvor za dizajniranje – ističe Denis, čije ideje možete vidjeti na svakoj Dees majici.

Ideja im kako kažu ne nedostaje. U narednom periodu bi posao mogli proširiti, ali ne žure.

-Planovi? Ovo do sada je bilo neplanski i nije ispalo loše. Šalimo se. Već planiramo šta i kako dalje. Sugrađanima ćemo ponuditi još dobrih detalja i vjerujemo da će im se svidjeti kao i ovo do sada što smo uradili. Novih projekata i novih proizvoda će biti vrlo brzo. Mnogo se tu može uraditi, paleta  će se sigurno proširiti, a šta će to biti vidjet ćete uskoro – poručili su iz simpatičnog Dees tima.

Dees tim možete kontaktirati putem njihovih Facebook i Instagram stranica.

 

Izvor: Tuzlainfo.ba
Previous Mi mladi smo ti koji trebamo da našu državu izdignemo na nivo kakav zaslužuje
Next Otvorena izložba 'Džemal Bijedić- diplomatske aktivnosti'

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Bingo u Kalesiji investirao novih 8 miliona KM, posao za dvadeset osoba

Kalesija – Općinski načelnik Sead Džafić, ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva TK Emir Begić i Samer Kadrić rukovodilac Farme Bingo danas su svečanim presijecanjem vrpce pustili u upotrebu novosagrađenu Farmu

Ekonomija/Biznis

Mlade poduzetnice iz Zenice proizvode pamučne zaštitne maske za lice

Medicinske maske su postale svakodnevna potreba usljed širenja koronavirusa u svijetu, zbog čega je došlo do povećane potražnje i manjka istih na tržištu. Nakon pobjede na Sarajevo Business Forum Start-Up

Ekonomija/Biznis

Njemački privrednici zainteresovani za obnovljive izvore energije i inovacije

11. Sarajevo Business Forum predstavljen u Njemačkoj. 11. Sarajevo Business Forum na temu “Nearshoring – perspektiva za region” će se održati 11. i 12. maja u Sarajevu, a sve je