Prevent kapacitete preusmjerio u proizvodnju zaštitne opreme za potrebe zdravstvenih ustanova i građana

Prevent kapacitete preusmjerio u proizvodnju zaštitne opreme za potrebe zdravstvenih ustanova i građana

U ovim izazovnim vremenima svi smo u svom segmentu angažirani u borbi protiv Covid-19. Prevent Grupacija poduzima sve mjere kako bi prije svega zaštitila zdravlje i radna mjesta za svoje uposlenike.

Proizvodni kapaciteti su smanjeni i organizirani prema propisanim epidemiološkim mjerama, te pratimo sve upute kriznih štabova.
S obzirom na nedostatak medicinske zaštitne opreme Prevent Grupacija je na svim lokacijama gdje za to postoje preduvjeti, kapacitete preusmjerila u proizvodnju zaštitne opreme za potrebe zdravstvenih ustanova i građana u cijeloj BiH.

Konkretno, radi se o jednokratnim zaštitnim maskama, zaštitnim odijelima i dodatnom zaštitnom opremom neophodnom za bolnice i domove zdravlja. Svjesni smo potrebe za maksimalnim angažmanom u ovom periodu, te smo u kontaku sa zdravstvenim ustanovama sa kojima blisko sarađujemo u cilju razvoja potencijalno novih proizvoda i što bržeg djelovanja u novonastaloj situaciji.
Kako se situacija sa efektima širenja koronavirusa iz sata u sat mijenja, u stalnom smo kontaktu sa kupcima i sve druge poslovne procese prilagođavamo globalnim ekonomskim kretanjima – saopćili su iz ove, u evropskim okvirima uspješne, bosanske kompanije.

Previous Bosanski naučnici osmislili dezinfekciono sredstvo koje nije štetno za okoliš i zdravlje
Next Sebija Izetbegović: Pozitivnih na koronavirus ima tačno onoliko koliko smo i objavili

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Hotići proizvedu 10-15 tona paradajza, oko 5 tona paprike; 10 hiljada presadnica

Porodica Hotić se već 14 godina bavi plasteničkom proizvodnjom, imaju 18 plastenika od po 100 metara kvadratnih. Osim svježeg povrća proizvode i rasad, a sa plasmanom nemaju problema. Na području

MADE IN BOSNIA-387

‘Igman’ d.d. Konjic u S. Arabiji potpisao dva ugovora vrijedna 80 miliona maraka

 Kompanija namjenske industrije ”Igman” d.d. Konjic danas je na sajmu vojne industrije ”World Defense Show 2024”, koji se održava u Saudijskoj Arabiji, svečano potpisala dva nova ugovora u vrijednosti od

Ekonomija/Biznis

U martu počinje obnova Bloka 6 termoelektrane u Tuzli – vrijednost projekta 25,44 miliona maraka

“Biznis sa ugljem u Evropi odavno je prestao da bude aktuelan, sve je manje firmi, proizvođača opreme, serviserskih firmi, tako da je nažalost ostalo da te poslove još uvijek rade