Prezentiran idejni projekat stambeno-poslovnog kopleksa ‘Crystalico’ u Tuzli

Prezentiran idejni projekat stambeno-poslovnog kopleksa ‘Crystalico’ u Tuzli

Gradsko vijeće Tuzla u petak je na sjednici usvojilo regulacioni plan Irac-Jug na prostoru bivše Livnice čelika u Tuzli.

Tokom rasprave, prezentiran je idejni projekat stambeno-poslovnog kopleksa radnog naziva ‘Crystalico’. Vrijednost investicije iznosi 1 milijardu KM.

Gradnja ovog jedinstvenog i savremenog stambeno-poslovnog kompleksa bi mogla početi već ove godine i trajala bi pet godina.

Kroz kompleks bi prolazila saobraćajnica koja bi povezivala sjevernu i južnu magistralu, a u sklopu koje bi bio izgrađen i kružni tok. Ovaj  kompleks bi trebao imati toranj od 43 sprata. U sklopu stambeno-poslovnog centra bit će restorani, saloni, dječija igrališta kao i uređene saobraćajice.

˝Radi se o grupi investitora iz jedne evropske zemlje. Ta ogromna investicija bi mogla noć da pretvori u dan. Optimista sam za ovogodišnje projekte u Tuzli˝, izjavio je ranije gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Izvor: TIP/RTV7 Tuzla

Previous Otvorena muzejska postavka “Heroji oslobodilačkog rata“
Next Maturanti Bosanske Krupe: 'Znam da preko je bolje, ali preko nije moje'

You might also like

Ekonomija/Biznis

Kompanija K-Uni plus iz Dervente ostvarila izvoz od 24 miliona KM u 2019.

Stalni rast proizvodnje, ulaganje u nove tehnologije i društvena odgovornost, zaštitni je znak kompanije K-Uni plus d.o.o. Derventa za proizvodnju PVC profila u građevinarstvu, koja je ostvarila rekordne rezultate poslovanja

Ekonomija/Biznis

70 godina Energoinvesta – brend i dalje prepoznatljiv širom svijeta

Energoinvest d.d. – Sarajevo, vodeća multidisciplinarna inženjering kompanija u Bosni i Hercegovini, ali i regionu, danas, 19. aprila obilježava jubilarnih 70 godina od svog osnivanja. Na putu svog razvoja, Energoinvest

Ekonomija/Biznis

Klas poručuje da imaju dovoljne količine pšenice – ne nabavljaju u Rusiji i Ukrajini!

– Kompanija Klas ima stabilne ugovore i uvozi pšenicu iz susjednih zemalja među kojima nisu Rusija i Ukrajina. Razloga za paniku nema jer imamo dovoljne količine pšenice. Do poskupljenja u