Radovi na Poslovno-sportskom centru na Bjelašnici

Radovi na Poslovno-sportskom centru na Bjelašnici

Iako zvanično građevinska sezona nije otpočela, na području općine Trnovo radi se velikom parom.

Naime, lijepo vrijeme bez padavina građevinske firme su iskoristile da nastave radove u Poslovno-sportskom centru Trnovo na Bjelašnici.

ADMINISTRATIVNI OBJEKAT, RELAX OBJEKAT I SPORTSKA DVORANA

Trenutno su u izgradnji glavni objekti unutar kompleksa Poslovno-sportskog centra Trnovo; hotel, administrativni objekat, relax objekat i sportska dvorana.

Ovaj kompleks je smješten na samom jugu lokacije između dvije planirane servisne saobraćajnice.
Trenutno, kada je u pitanju administrativni objekat u završnoj fazi su radovi na armiranobetonskoj monolitnoj konstrukciji. U objektu relaks centra okončani su radovi na konstrukciji, izvršena je hidroizolacija ravnog krova, te je montirana fasadna bravarija na objektu.
Kada je u pitanju sportska dvorana završena je montažna AB konstrukcija, kao i pokrivanje sendvič panelima. U unutrašnjosti objekta izvode se radovi na instalacijama vodovodne i kanalizacione mreže, elektro instalacijama i mašinskim instalacijama. Na južnoj, istočnoj i zapadnoj fasadi završena je montaža fasadnih otvora, dok je na sjevernoj fasadi započeta ugradnja fasadnih staklenih stijenki, ali je zbog ekstremno niskih temperatura i velikih količina snijega ugradnja bila obustavljena do sticanja povoljnijih uslova za rad.

U okviru infrastrukture u PSC Trnovo, izvode se radovi na polaganju primarnog voda oborinske i fekalne kanalizacije sa ugradnjom revizionih okana, zatim radovi na polaganju djela vodovodne mreže i gasovoda.
U toku je i izvođenje zemljanih radova za izgradnju tribine.
Prethodno su izvedeni radovi na instalaciji trafostanice “Bjelašnica apartmani 9”, kao i radovi na temeljima balon hale.

“Bjelašnica –ako ste bili ovdje prije 5 godina i ovih dana velike su šanse da se nećete baš snaći. Danas Bjelašnica podsjeća na mali grad. Mnogima ova promjena ne prija, mnogi se bune, ali jedno je sigurno –Bjelašnica je sve punija i ljeti i zimi. Cilj nam je da Bjelašnica ima sadržaj za svakoga. Za mlade izlasci, za skijaše planina, za turiste dobar lift za panoramsko razgledanje, za djecu zabavni parkovi, za prave avanturiste adrenalinske planinarske staze, a za ljubitelje prirode ima mnoštvo staza za šetnju, dalje od zgrada i buke. Izgradnjom i obnovom saobraćajnica, izgradnjom kružnih tokova i omogućenjem kružnog protoka saobraćaja, te izgradnjom podzemne garaže i parking prostora sve je dosta organizovanije.
Poslovno- sportski centar, za koji ističem Općina sama finansira izgradnju, bez kreditnog zaduženja, upotpuniti će ponudu Bjelašnice sa nedostajućim sadržajima. Cilj Općinske administracije , na čelu sa mnom kao načelnikom želi postići da Bjelašnica bude pravi turistički centar, ali i da zadrži planinski duh”, istakao je Općinski načelnik Ibro Berilo ovom prilikom

Previous Borba „za krst časni“ na djelu - pretresi i privođenja Bošnjaka u Podrinju
Next Interesovanje talijanskog čitateljestva za roman bosanske autorice udvostručeno s početkom rata u Ukrajini

You might also like

Ekonomija/Biznis

Kuća na vodi – bosanski projekat za evropsko tržište

Načelnik općine Mirnes Bajtarević, sa svojim saradnicima je obišao kompaniju Elektrovar d.o.o. iz Kaknja koja svoje poslovanje obavlja u okviru poduzetničke zone Vrtlište u Kaknju. Ovom prilikom vlasnik i direktor kompanije

Ekonomija/Biznis

Novi rekord i novi milion za Međunarodni aerodrom Sarajevo

Prethodna godina ostat će upamćena kao godina sjajnih rezultata za najprometniji aerodrom u Bosni i Hercegovini, a rekordne brojke to i dokazuju. U 2022. godini na Međunarodnom aerodromu Sarajevo opsluženo

NAŠI LJUDI

Bošnjak Izet Rastoder preuzeo slovensku aviokompaniju u stečaju ‘Adria Airways’

Slovenska firma Air Adriatic, u vlasništvu biznismena Izet Rastodera, kupila je danas na aukciji u Ljubljani dozvole za obavljanje avio operacija nekadašnje slovenske avio kompaniju Adria Airways za 45.000 eura, prenose