Sajam namještaja u Sarajevu – za četiri dana preko četrdeset hiljada posjetilaca

Sajam namještaja u Sarajevu – za četiri dana preko četrdeset hiljada posjetilaca

 Najveći privredni događaj u Bosni i Hercegovini u sferi namještaja i prateće industrije, Međunarodni sajam „Sarajevo4Walls“ danas je zvanično zatvoren, i donio je najbolje rezultate od svog nastanka što je pokazala rekordna posjeta sajma.  

Na najvećem i najznačajnijem sajmu namještaja i drvne industrije, u Bosni i Hercegovini predstavila se cijela drvna industrija – od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda.

Posjetioci su imali mogućnost vidjeti kompanije koje dolaze direktno iz nekoliko država iz regije, Ecrope i Amerike ili imaju svoja predstavništva u Bosni i Hercegovini i to iz Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Italije, Turske, Poljske, Austrije, Njemačke, Amerike i naravno kao najznačajnije iz Bosne i Hercegovine.

U 2022. godini, sajam je imao rekordnu posjetu od preko 40.000 posjetilaca i ostvareni su značajni maloprodajni i veleprodajni rezultati, što nam je ispred organizacije bio i primarni cilj.

Slika može predstavljati cesta

Sarajevo kao glavni grad Bosne i Hercegovine je još jednom pokazalo da može ugostiti i predstaviti veliki broj kompanija te se predstaviti kao značajan privredni centar regije, organizacijom drugog po veličini i značaju sajma iz oblasti drvne industrije u regiji.

Organizatori sajma „Sarajevo4Walls“ su nastavili s humanitarnim radom te se ove godine ostvarila saradnja s udruženjem „Pomozi.ba“.

Previous Skup "Dobrinja je puna ljiljana" povodom 30 godina od početka opsade Sarajeva
Next Bosna i Hercegovina ima potencijal sama proizvoditi hranu, struju i ogrjev

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Nakon stečaja čapljinska “Lasta” ponovo otvorena, keksi uskoro na policama

Nakon dugogodišnje agonije, prekida proizvodnje, stečaja – fabrika “Lasta” u Čapljini, ponovo je otvorena zahvaljujući bh. privredniku i njenom novom vlasniku Petru Ćorluki, koji je ovu fabriku kupio dok je

Ekonomija/Biznis

Tradicionalni i historijski motivi sve prisutniji na domaćim proizvodima

  Tradicija predstavlja jedan od glavnih temelja opstanka jedne zajednice kao kolektiva. Bogatstvo i važnost bosanskohercegovačke tradicije, njenih kulturnih, historijskih i društvenih vrijednosti prepoznali su mnogi ovdašnji umjetnici. Danas ih

Ekonomija/Biznis

Ministarstvo za boračka pitanja ZDK pomoglo formiranje novih 70 firmi

Ministar za boračka pitanja u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Fahrudin Čolaković potpisao je danas u sjedištu Vlade ugovore o podršci osnivanju 70 novih firmi u sklopu programa samozapošljavanja pripadnika boračke populacije