Sanski „Milksan“ počeo izvoziti na Kosovo

Sanski „Milksan“ počeo izvoziti na Kosovo

Mjekara „Milksan“ plasirala je danas prvi kontingent svojih proizvoda na tržište Kosova i radi se o prvom izvoznom poduhvatu ove sanske firme koja postoji već punih dvadeset godina, izvještava rtvsana.

 „Prvi kamion s pasterizovanim mlijekom otpremili smo u Prištinu i radi se o jednoj vrsti probe o čemu će ovisiti nastavak ovog aranžmana. Mi smo čvrsti uvjereni kako će kupci biti zadovoljni našim proizvodima i da ćemo, poslije mlijeka, uspjeti plasirati i ostali asortiman“, kazao je Muhamed Kamerić, direktor ove mljekare.

Prema njegovim riječima, ukoliko reakcije budu pozitivne, to će označiti veliki poslovni iskorak ovoga preduzeća. Dodaje kako su prvi kontakti s kosovskim otkupljivačima ostvareni posredstvom Privredne komore FBiH, te da su u proteklom periodu morali provesti opsežne i komplikovane administrativne, te procedure ispitivanja kvaliteta mlijeka, kako bi ispunili sve potrebne uslove za izvoz mliječnih proizvoda.

„Pred kraj ove kalendarske godine sumiramo poslovne rezultate, a moram istaći kako je pandemija virusa korona ostavila negativne posljedice po naše poslovanje. To se prije svega odnosi na nedolazak građana iz dijaspore, koji su najveći kupci naših proizvoda, zbog čega bilježimo nešto lošiju prodaju i poslovne rezultate“, istakao je Kamerić. 

Dodaje kako su poslovni planovi „Milksana“ da se u narednoj godini zadrži trenutni obim proizvodnje u uslovima kada se očekuje ekonomska kriza i da se firma etablira kao stabilni izvoznik mliječnih proizvoda.

Mljekara „Milksan“ za sebe veže 120 kooperanata, a protekle godine otkupili su i preradili oko 3 miliona litara mlijeka. Inače, treba istaći i to da je Sanski Most po proizvodnji mliijeka na drugom mjestu u Unsko sanskom kantonu s godišnjom proizvodnjom koja iznosi oko 7 miliona litara visokokvalitetnog mlijeka.

Previous Arheološko područje Gabela kod Čapljine
Next Mundijal 2022: Bosna u kvalifikacionoj grupi sa svjetskim prvakom Francuskom

You might also like

Ekonomija/Biznis

Najbolji poslovni potez u januaru: Spašavanje Agrokomerca

Odluka poznatog sarajevskog biznismena i vlasnika kompanije Ein Natura Nihada Imamovića da kupi velikokladušku prehrambenu industriju Agrokomerc bez premca je najbolji poslovni potez u januaru ove godine po izboru portala

MADE IN BOSNIA-387

Municija iz Konjica širom svijeta: Od Turske, Saudijske Arabije do SAD-a

Privredno društvo “Igman” iz Konjica obilježava 65 godina postojanja ili, kako predstavnici preduzeća kažu, 65 godina privrednog uspjeha. Specifična vrsta proizvodnje prepoznata je na svjetskom tržištu, pa tako konjički privredni

Ekonomija/Biznis

Hifa Oil Grupacija u protekle dvije godine povećala broj zaposlenih za sedamdeset posto

  Hifa Oil Grupacija povećala je broj zaposlenih u protekloj 2018. godini za 33 posto u odnosu na 2017. godinu. Kompanija je zaključno s prošlom godinom zapošljavala 467 radnika, dok je