Sarajevo: Bosmal postaje luksuzni hotel unutar Rotana grupacije

Sarajevo: Bosmal postaje luksuzni hotel unutar Rotana grupacije

 

Jedna od vodećih hotelijerskih kompanija na Bliskom istoku, u Africi i Turskoj, Rotana, potpisala je nove ugovore i proširila svoj portfolio. Jedan od ugovora vezan je i za Bosmal City Centar u Sarajevu, javili su mediji sa područja Bliskog istoka, prenosi Fokus.

Bosmal će postati hotel unutar Rotana grupacije i nosit će naziv Bosmal Arjaan. Ovaj hotel će imati 130 dvokrevetnih i trokrevetnih soba. Gostima će na raspolaganju biti i teretana, dva unutrašnja bazena, sauna, tursko kupatilo i drugi sadržaji.

Inače, iz kompanije Rotana su ponosno istakli da je Bosmal druga najveća rezidencijska zgrada na Balkanu.

Generalni direktor Rotane Omer Kaddouri izrazio je zadovoljstvo što njegova kompanija budućim poslovanjem u Sarajevu postaje sve bliža Evropi.

„Dolazimo u regiju koja je iznimno atraktivna sa turističkog aspekta. Ova regija ima velike ekonomske potencijale i privlači sve više putnika, ne samo turista, već i biznismena. Sa našim prvim hotelom u Bosni i Hercegovini strateški smo dobro pozicionirani da ponudimo svoje usluge i posjetiocima koji će se u zemlji zadržati na kraći period, ali i onima koji će ostati duže“, rekao je Kaddouri.

Sa hotelom koji će biti otvoren u Bosmalu, Rotana će raspolagati sa ukupno 3.143 soba unutar grupacije hotela.

Osim širenja portfolija u Sarajevu, ova kompanije je potpisala nove ugovore za rukovođenje hotelima u Dubaiju. Među njima je i Cayan Tower, deveti najveći rezidencijki neboder u svijetu.

Samo u Dubaiju Rotana ima 14 hotela.

Previous Australijska kompanija 'namirisala' veliko bogatstvo u Bosni: Tone zlata u Varešu!
Next Čamdžića kuća u Puračiću – jedna od rijetkih sačuvanih brvnara sa čardakom

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Najbolja voda na svijetu jeftinija od ostalih na bosanskohercegovačkom tržištu

Tešanjski kiseljak nedavno je na prestižnom takmičenju u Sjedinjenim Američkim Državama dobio zlatnu medalju, odnosno proglašen je najboljom vodom na svijetu, o čemu su izvijestili svi mediji u Bosni i

Ekonomija/Biznis

Novalić: FBiH ne treba ugovor MMF-a, zna se kome treba!

U prvom ovosedmičnom izdanju Rezimea (FTV) razgovarali su sa premijerom Federacije Bosne i Hercegovine Fadilom Novalićem. Na početku kaže da sudski proces koji je još u toku niti može komtaristai

Ekonomija/Biznis

Novi terminal Sarajevskog aerodroma pri kraju izgradnje (Foto)

Izgradnja nove zgrade terminala sarajevskog aerodroma ulazi u završnu fazu, a završetak radova se očekuje ove godine, javlja exyuaviation. Nova zgrada se prostire na četiri sprata i 10.000 kvadratnih metara.