Sarajevo dobija novo naselje – „Park Residence“ na lokalitetu Crni Vrh, Općina Centar

Sarajevo dobija novo naselje – „Park Residence“ na lokalitetu Crni Vrh, Općina Centar

Nakon niza uspješno realizovanih građevinskih projekata, kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou, među kojima se u Bosni i Hercegovini ističu stambeni kompleks Bolgrano u sarajevskom naselju Šip, hotel Monti na Igmanu i ugostiteljski objekat Sunnyland na Trebeviću, grupa investitora kreće u realizaciju projekta Park Residence.

Park Residence se sastoji od pet stambenih lamela koje su liftovima i toplim vezama povezani sa svim dijelovima kompleksa. Dodatni sadržaji su smješteni u prizemlju i mezaninu, etažama koje čine postament stambenih lamela. Prizemlje je dio kompleksa koji je otvoren za javnost, i koji će biti ispunjen poslovnim sadržajima odabranim tako da unaprijede kvalitet svakodnevnog života stanara ali i šire zajednice.

Unatoč tome što je Park Residence smješten u samom centru Sarajeva, njegova jedinstvena pozicija nudi osjećaj života u zelenoj oazi. Lokacija je na uzvišenju i izolovana je od gradske gužve i intenzivnog saobraćaja, što značajno utiče na kvalitet zraka, nivo buke i ugodnost stanovanja. Još jedna posebnost lokacije su fantastične vizure na grad, čiji maksimum je iskorišten upotrebom panoramskih staklenih stijena.

Arhitektonsko rješenje, dizajn prostora i kvalitet gradnje vođeni su najvišim savremenim svjetskim standardima, sa posebnim naglaskom na zaštitu okoliša i stvaranje najkvalitetnijeg životnog okruženja.

Gradnja povjerena kompaniji Duljević

-Naša kompanija je danas u Sarajevu potpisala ugovor o izvođenju radova na izgradnji stambeno-poslovnog objekta „Park Residence“ na lokalitetu Crni Vrh, Općina Centar u Sarajevu sa investitorom Crni Vrh d.o.o. Sarajevo.

Odabir naše kompanije za izvođača čini nam posebno priznanje za sve godine rada i truda koji smo uložili u pošten i profesionalan pristup poslu, poštivanju rokova i kvalitetnom izvođenju na teritoriji BiH.

Potrudit ćemo se da realizacija ovog projekta bude u očekivanom roku i kvalitetu, i tako postane još jedna svijetla tačka u našoj bogatoj referns listi koja broji preko 350 uspješno sagrađenih objekata u Kantonu Sarajevu, saopćili su ovih dana iz firme Duljević.

Previous Političke snage u RH može se samo pozvati da potpuno jasno stanu na stranu umjerenih civiliziranih snaga u Bosni, Evropi i SAD-u
Next Madraci Hit Designa bi se ove godine mogli naći i na američkom tržištu

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

U Milanu otvoren 21. Triennale: Veliki uspjeh bosanskih proizvođača namještaja

Dvadeset prva internacionalna izložba 2016 “Triennale di Milano”otvorena je u subotu i trajat će do 12. septembra. Bosnu i Hercegovinu na ovoj velikoj svjetskoj izložbi predstavljaju Projekt Bijenale savremene umjetnosti

Ekonomija/Biznis

Vratio se iz Njemačke i otvorio firmu – tamo si uvijek stranac i nemaš slobodu (Video)

Goran Lovrenović iz Busovače radio je u Njemačkoj četiri godine a danas vodi svoju firmu koja zapošljava 15 radnika. Njegova iskustva na radu u Njemačkoj nisu nimalo “zlatna”. Tvrdi da

MADE IN BOSNIA-387

Izvoz bosanske namjenske industrije u periodu 11 mjeseci iznosio 263 miliona maraka

U prostorijama Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine 20.12.2022. godine je održan redovni sastanak članova Grupacije namjenske proizvodnje s ciljem donošenja zajedničkog plana aktivnosti za narednu godinu. Nakon podnesenog Izvještaja o