Sarajevo dobija novo naselje – „Park Residence“ na lokalitetu Crni Vrh, Općina Centar

Sarajevo dobija novo naselje – „Park Residence“ na lokalitetu Crni Vrh, Općina Centar

Nakon niza uspješno realizovanih građevinskih projekata, kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou, među kojima se u Bosni i Hercegovini ističu stambeni kompleks Bolgrano u sarajevskom naselju Šip, hotel Monti na Igmanu i ugostiteljski objekat Sunnyland na Trebeviću, grupa investitora kreće u realizaciju projekta Park Residence.

Park Residence se sastoji od pet stambenih lamela koje su liftovima i toplim vezama povezani sa svim dijelovima kompleksa. Dodatni sadržaji su smješteni u prizemlju i mezaninu, etažama koje čine postament stambenih lamela. Prizemlje je dio kompleksa koji je otvoren za javnost, i koji će biti ispunjen poslovnim sadržajima odabranim tako da unaprijede kvalitet svakodnevnog života stanara ali i šire zajednice.

Unatoč tome što je Park Residence smješten u samom centru Sarajeva, njegova jedinstvena pozicija nudi osjećaj života u zelenoj oazi. Lokacija je na uzvišenju i izolovana je od gradske gužve i intenzivnog saobraćaja, što značajno utiče na kvalitet zraka, nivo buke i ugodnost stanovanja. Još jedna posebnost lokacije su fantastične vizure na grad, čiji maksimum je iskorišten upotrebom panoramskih staklenih stijena.

Arhitektonsko rješenje, dizajn prostora i kvalitet gradnje vođeni su najvišim savremenim svjetskim standardima, sa posebnim naglaskom na zaštitu okoliša i stvaranje najkvalitetnijeg životnog okruženja.

Gradnja povjerena kompaniji Duljević

-Naša kompanija je danas u Sarajevu potpisala ugovor o izvođenju radova na izgradnji stambeno-poslovnog objekta „Park Residence“ na lokalitetu Crni Vrh, Općina Centar u Sarajevu sa investitorom Crni Vrh d.o.o. Sarajevo.

Odabir naše kompanije za izvođača čini nam posebno priznanje za sve godine rada i truda koji smo uložili u pošten i profesionalan pristup poslu, poštivanju rokova i kvalitetnom izvođenju na teritoriji BiH.

Potrudit ćemo se da realizacija ovog projekta bude u očekivanom roku i kvalitetu, i tako postane još jedna svijetla tačka u našoj bogatoj referns listi koja broji preko 350 uspješno sagrađenih objekata u Kantonu Sarajevu, saopćili su ovih dana iz firme Duljević.

Previous Političke snage u RH može se samo pozvati da potpuno jasno stanu na stranu umjerenih civiliziranih snaga u Bosni, Evropi i SAD-u
Next Madraci Hit Designa bi se ove godine mogli naći i na američkom tržištu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Šarović: Poslovni ljudi će da nas vide u jednom novom, boljem svjetlu

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je kako očekuje da će Godišnji sastanak guvernera EBRD-a i Poslovni forum u Sarajevu donijeti dobre rezultate, prije svega kada je

MADE IN BOSNIA-387

Znanje arhitekte ukomponovao sa porodičnom zlatarskom tradicijom i dizajnirao unikatni nakit SAMUSA

  Znanje arhitekte ukomponovao je sa stoljetnom porodičnom zlatarskom tradicijom i dizajnirao unikatni nakit SAMUSA. Tarik Musakadić iz Sarajeva inspiraciju je pronašao u arhitekturi karakterističnoj za sarajevsku Baščaršiju, ali i

MADE IN BOSNIA-387

Željezara Ilijaš instalirala novu proizvodnu liniju, povećava kapacitet za 50 posto

Željezara Ilijaš u protekom je periodu investirala više od milion eura u instalaciju nove ljevačke linije i unapređenje tehnološkog parka. U toku su završni radovi, a početak proizvodnje planiran je