Šekib Avdagić ponovo izabran za predsjednika Istanbulske trgovinske komore

Šekib Avdagić ponovo izabran za predsjednika Istanbulske trgovinske komore

Šekib Avdagić ponovo je izabran za predsjednika Istanbulske trgovinske komore (ITO), javlja AA.

Avdagić, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, je na izborima održanim u ITO-u ponovno izabran za predsjednika Upravnog odbora koji predstavlja više od 700.000 kompanija iz Istanbula.

Vijećnici iz 81 različite profesije ITO-a okupili su se danas u sjedištu komore u Istanbulu kako bi izabrali predsjednika i članove upravnog odbora, članove disciplinske komisije i izaslanike TOBB-a koji će voditi ITO u sljedeće četiri godine.

Avdagić je, prema rezultatima izbora, dobio 184 glasa i po drugi put postao predsjednik Upravnog odbora 140 godina stare Trgovinske komore Istanbula.

Glavni članovi upravnog odbora ITO-a u mandatu 2022.-2026. su: Šekib Avdagić (predsjednik), Ahmet Ozer, Bahadir Yasikk, Giyassettin Eyyupkoca, Ibrahim Dogan Salman, Mehmet Develioglu, Murat Haziroglu, Munur Ustun, Sami Salih Atılgan, Yakup Koc i Zeki Akbal.

“Želio bih vam zahvaliti što mene, zajedno s timom, smatrate dostojnima biti predsjedavajući u drugom mandatu, koji je dobio vrlo mali broj predsjednika u ITO-u”, rekao je Avdagić nakon reizbora.

Navodeći da će nastaviti raditi, proizvoditi i koračati prema novim ciljevima za Istanbul i Turkiye, Avdagić je rekao: “Završit ćemo mnoge naše projekte koje smo započeli u proteklom periodu. Dodat ćemo nove ovim projektima zajedno s vama. Ponijet ćemo poslovni svijet Istanbula do vrha na najbolji način kao što je bio i u proteklih 140 godina.”

Previous Bećirović: Nova predsjednica Slovenije je prijatelj Bosne, Pahor je bio glasnik Janše i "non-papera"
Next Državna imovina Bosne i Hercegovine je brana antievropskim uticajima

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosna i Hercegovina rekorder u kupovini novih automobila

Evropsko automobilsko tržište nastavilo se oporavljati od godina recesije, pa je većina proizvođača i 2016. godinu zaključila sa dobitkom. Trendu se priključuju i zemlje regiona, u kojima je zabilježen i

Ekonomija/Biznis

Počela prva faza potrage za naftom u Federaciji BiH

Vlada Federacije BiH je prije 15 dana potpisala Ugovor sa svjetskim gigantom u oblasti konsultiranja u energetskom sektoru, firmom „IHS Global“ iz Londona, koja je izabrana na međunarodnom tenderu za

Ekonomija/Biznis

‘Pokreni svoj posao u Kaknju’ šansa za mlade (Video)

  U Kaknju već nekoliko godina lokalna administracija podržava mlade koji odluče pokrenuti vlastiti biznis. Zahvaljujući toj podršci najmanje 70 mladih osoba ima registrovanu djelatnost i osiguranu egzistenciju. Kraj prošle