Šekib Avdagić ponovo izabran za predsjednika Istanbulske trgovinske komore

Šekib Avdagić ponovo izabran za predsjednika Istanbulske trgovinske komore

Šekib Avdagić ponovo je izabran za predsjednika Istanbulske trgovinske komore (ITO), javlja AA.

Avdagić, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, je na izborima održanim u ITO-u ponovno izabran za predsjednika Upravnog odbora koji predstavlja više od 700.000 kompanija iz Istanbula.

Vijećnici iz 81 različite profesije ITO-a okupili su se danas u sjedištu komore u Istanbulu kako bi izabrali predsjednika i članove upravnog odbora, članove disciplinske komisije i izaslanike TOBB-a koji će voditi ITO u sljedeće četiri godine.

Avdagić je, prema rezultatima izbora, dobio 184 glasa i po drugi put postao predsjednik Upravnog odbora 140 godina stare Trgovinske komore Istanbula.

Glavni članovi upravnog odbora ITO-a u mandatu 2022.-2026. su: Šekib Avdagić (predsjednik), Ahmet Ozer, Bahadir Yasikk, Giyassettin Eyyupkoca, Ibrahim Dogan Salman, Mehmet Develioglu, Murat Haziroglu, Munur Ustun, Sami Salih Atılgan, Yakup Koc i Zeki Akbal.

“Želio bih vam zahvaliti što mene, zajedno s timom, smatrate dostojnima biti predsjedavajući u drugom mandatu, koji je dobio vrlo mali broj predsjednika u ITO-u”, rekao je Avdagić nakon reizbora.

Navodeći da će nastaviti raditi, proizvoditi i koračati prema novim ciljevima za Istanbul i Turkiye, Avdagić je rekao: “Završit ćemo mnoge naše projekte koje smo započeli u proteklom periodu. Dodat ćemo nove ovim projektima zajedno s vama. Ponijet ćemo poslovni svijet Istanbula do vrha na najbolji način kao što je bio i u proteklih 140 godina.”

Previous Bećirović: Nova predsjednica Slovenije je prijatelj Bosne, Pahor je bio glasnik Janše i "non-papera"
Next Državna imovina Bosne i Hercegovine je brana antievropskim uticajima

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Aplikacija bosanske kompanije olakšava kupovinu širom svijeta

Priča o kompaniji “Smart 387” i njihovoj aplikaciji “RecApp” za platformu Shopify Izeta i Munib Salihefendić u Jajcu već godinama vode kompaniju koja se bavi fiskalizacijom, mrežama održavanja i IT podrške na lokalnom

Ekonomija/Biznis

Vlada FBiH odobrila 20 miliona KM za nastavak izgradnje tunela Hranjen. Sredstva i za brzu cestu Sarajevo – Tuzla

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, usvojila Program utroška sredstava „Kapitalni transferi javnim poduzećima – Transfer za izgradnju tunela Hranjen“

MADE IN BOSNIA-387

Gračanička firma Metron Automation s četiri robotske ćelije na sajmu ‘GRAPOS EXPO’

Roboti gračaničke firme Metron Automation posluživali su kafu posjetiocima 12. međunarodnog sajma poduzetništva i obrta „GRAPOS EXPO 2023“, koji je danas otvoren u Gračanici.   Osnivač firme Metron Automation Asim