Stipendije za program o poduzetništvu, poticaji za najbolje 20.000 KM

Stipendije za program o poduzetništvu, poticaji za najbolje 20.000 KM

 Fondacija budućnosti u BiH, MIT Legatum centar i prestižni australski La Trobe univerzitet i ove godine nude 50 besplatnih stipendija za poseban program za mlade ljude u Bosni i Hercegovini koji žele naučiti više o izgradnji i upravljanju vlastitim biznisom.

IEEE Innovation Nation BiH je program koji je inicirao Institut inženjera elektrotehnike i elektronike (IEEE), najveća svjetska tehnička organizacija koja broji više od 420 hiljada članova širom svijeta. Program se u našoj zemlji održava već šestu godinu zaredom, a svake godine raste broj učesnika, predavača i nagrada za najbolje.  Vrijednost programa se procjenjuje na preko 5.000 KM, a ogleda se u resursima koji su na raspolaganju polaznicima.

– Innovation Nation inicijativa je pokrenuta prije nekoliko godina sa ciljem da razvije nove uspješne priče u zemljama u razvoju. Osim u BiH, program se još održava u Šri Lanci, Maleziji i Jamajci. Svjesni smo da mladi ljudi u Bosni i Hercegovini nemaju priliku da iz prve ruke uče o pokretanju biznisa, razvoju ideje, svim uključenim faktorima i vođenju tog biznisa također. Upravo iz tog razloga smo jako ponosni što smo doveli ovaj program u našu zemlju i što on svake godine okuplja sve više i više učesnika koji iznjedre nove uspješne priče. – ističu iz Fondacije budućnosti u BiH. 

IEEE Innovation Nation Bosnia & Herzegovina 2021 je sjajna prilika za sve mlade ljude da:

  • Potpuno besplatno pohađaju kurs koji inače košta preko 5000 KM 
  • Nauče kako razviti biznis ideju od nule do prezentacije pred investorima
  • Rade direktno sa svjetskim startup trenerima na razvoju svoje ideje
  • Dobiju IEEE, MIT Legatum Center i La Trobe University certifikat 
  • Dobiju 20 000 KM kao poticaj za razvoj svoje ideje

Tokom 12 sedmica mladi profesionalci i studenti će biti formirani u interdisciplinarne timove i raditi na razvoju startupa uz podršku svjetskih stručnjaka iz raznih oblasti. Svi zainteresovani se mogu prijaviti kao pojedinci ili u timu.  

Prošlogodišnji pobjednik je Eco-Logical startup, koji proizvodi drvene slamke na novi inovativni način, a evaluacija vrijednosti biznisa na osnovu dosadašnjih investicija je 700 000 KM.

– Stekli smo potrebno znanje, iskustvo i upoznali nevjerojatne ljude što je promijenilo naše živote. Trenutno nastavljamo razvoj svoje ideje i nadamo se da će se naš proizvod naći uskoro na tržištu. Trenutno radimo na aplikaciji za patent i sarađujemo sa mnogobrojnim mentorima kako bismo naš proizvod učinili još boljim. – izjavili su Damjan, Hamza i Filip, članovi Eco-Logical tima i poručili svim mladima ukoliko ih zanima poduzetništvo da iskoriste ovu nevjerovatnu priliku.

Prijave su otvorene do 27.8. 2021. godine a prijaviti se možete na sljedećem LINKU. 

Izvor: Agencije

Previous U Bosnu i Hercegovinu stiglo 17.550 doza Pfizer vakcina
Next Srđan Šušnica: Trenutno je na djelu sinergija Beograda i Zagreba po pitanju Bosne i Hercegovine

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

AC Food oživio nekada popularnu čokoladicu: ‘Kremipan’ u novom i poboljšanom izdanju

Nakon Maze još jedan vrhunski proizvod iz kompanije AC Food krenuće u prodaju, već naredne sedmice. U pogonima u Velikoj Kladuši izbacili su na tržište Kremipan – slatki hit iz

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Energoinvest predstavio Smart City rješenja u Starom Gradu

Pametna rasvjeta, senzori za otpad, pametni parkinzi, brojači saobraćaja i ljudi, mjerači zagađenosti zraka…sve su to nova, inovativna rješenja koja su osmislili mladi inžinjeri kompanije Energoinvest d.o.o. a koja su

Ekonomija/Biznis

Zaposlili mještane Donjih Agića i okolnih mjesta i osigurali otkup proizvoda

  Agrojapra iz Donjih Agića okuplja 250 zadrugara, a najveći broj su povratnici. Osigurali su otkup poljoprivrednih proizvoda i pokrenuli vlastitu proizvodnju. Poljoprivredna zadruga “Agrojapra” iz Donjih Agića kod Bosanskog Novog/Novog