Stolice proizvedene u Hadžićima na naslovnicama njemačkih kataloga

Stolice proizvedene u Hadžićima na naslovnicama njemačkih kataloga

Rukovodstvo kompanije “Adana Co” nastavlja svoju uspješnu poduzetničku priču započetu u Hadžićima 1997. godine, gdje su krenuli sa proizvodnjom dizajnerskih stolica za zahtjevno njemačko tržište.

Priča je danas puno veća, a sve što se proizvede u pogonima Adane Co 100 posto se izvozi na tržište Njemačke, Švicarske i Holandije.

Nermin Ademović, vlasnik kompanije kaže kako je zadovoljan i kako stalno bilježe rast, a ono što je rezultiralo tome jeste i činjenica da su od strane kupaca u Njemačkoj prepoznati kao dobar, odgovoran i pouzdan proizvođač namještaja.

“Naš najveći problem su kapaciteti, što pokušavamo riješiti novim investicijama. Također, pratimo svjetske trendove, obnavljamo asortiman i program, tako da godišnje izbacimo oko 15-20 novih proizvoda za različite kupce”, rekao je Ademović.

Preduzeće je jučer obišao i načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović.

“Prije svega čestitam rukovodstvu i radnicima Adane Co na postignutim rezultatima, a posebno im čestitam na činjenici da u vrijeme pandemije koronavirusa bilježe rast kako proizvodnje tako i broja usposlenih. Kao lokalna zajednica opredijeljeni smo da pomognemo mala i srednja preduzeća u skladu sa našim mogućnostima i nadležnostima”, poručio je Ejubović.

Adana Co je jedna od rijetkih kompanija u Bosni i Hercegovini koja u vrijeme pandemije koronavirusa bilježi rast proizvodnje, povećanja plata i broja uposlenih. Preduzeće trenutno ima 140 radnika. Na naslovnoj strani novog kataloga za 2020/2021. godinu renomiranog njemačkog proizvođača namještaja Musterring nalaze se proizvodi Adane Co iz Hadžića.

Previous Novalić u Turskoj s čelnicima EXIM Banke o aerodromu u Bihaću
Next Krajem oktobra '94. ARBiH na Bjelašnici i Treskavici oslobodila 100 km2 i osvojila do tada najveći ratni plijen

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosanska farmaceutska kompanija ZADA Pharmaceuticals uskoro otvara nova strana tržišta za svoje proizvode

Lukavac, 15. maj 2023. –  ZADA Pharmaceuticals d.o.o., jedan od vodećih bosanskohercegovačkih proizvođača lijekova sa stopostotnim domaćim vlasništvom, uskoro će otvoriti tri nova strana tržišta za svoje proizvode. Riječ je

Ekonomija/Biznis

Novi Zakon o obrtu i srodnim djelatnostima donio brojne pogodnosti

Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji Bosne i Hercegovine, nakon što je 5. jula dobio podršku Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, usvojili su i delegati Doma naroda

MADE IN BOSNIA-387

Salko Smajić na imanju kod D. Vakufa uzgaja paradajze teže od 1 kg

Salko Smajić zajedno sa suprugom Rasemom većinu vremena provodi na porodičnom imanju u donjevakufskom naselju Rudina. Ovaj kraj obiluje izuzetno plodnim zemljištem i skoro pa netaknutom prirodom. Pored krompira, graha