Sutra će biti predstavljeno najmodernije evropsko vatrogasno vozilo za koje se dijelovi izrađuju u Bosni

Sutra će biti predstavljeno najmodernije evropsko vatrogasno vozilo za koje se dijelovi izrađuju u Bosni

U Sarajevu će sutra, 06. oktobra, biti predstavljeno vatrogasno vozilo napravljeno po najmodernijim evropskim standardima, a za koje se dijelovi izrađuju u Živinicama, u firmi Sućo d.o.o.

Naime, početkom ove godine u Živinicima ja otvorena firma Sućo d.o.o, predstavnica njemačke kompanije Lentner GmbH koja se bavi proizvodnjom sofisticiranih vatrogasnih vozila. Vlasnik i direktor firme je Suad Bešlić, inovator iz Bosne i Hercegovine zahvaljujući čijim idejama je i konstruisano vatrogasno vozilo.

Bešlić je na zahtjev firme Lentner GmbH i želju kupaca osmislio nove ideje za konstrukciju vatrogasnog vozila zahvaljujući kojima je vatrogasno vozilo unaprijeđeno u toj mjeri da je njegova proizvodnja i prodaja porasla za 30%.

Cijena ovog vozila, prototipa vatrogasnog vozila „HLF 20“ na šasiji „Volvoa“ je 418.000 eura, a cijelokupna konstrukcija za vatrogasno vozilo radi se u firmi Sućo d.o.o Živinice u Bosni i Hercegovini. Firma trenutno upošljava 20 ljudi, a do kraja godine namjerava taj broj povećati na 50.

Krajni cilj firme Sućo d.o.o je proizvoditi kompletno vatrogasno vozilo u BiH. Da bi se to ostvarilo potrebno je stvoriti poslovni ambijent i uposliti 300 ljudi čemu ova firma i teži.

Bešlić ističe da mu je namjera predstaviti vozilo u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, te se obratio Općini Stari Grad za podršku.

Vatrogasno vozilo izrađeno po evropskim standardima i sa dijelovima iz bh kompanije, bit će predstavljeno sutra, 06. oktobra, 2017. godine u 10,00 sati na platou ispred zgrade Općine Stari Grad Sarajevo, ulica Zelenih beretki br.4.

Previous Britanski Telegraph: Posjetite Mostar umjesto pretrpanog Dubrovnika
Next Općina Stari Grad očistila korito Miljacke od Bentbaše do Drvenije

You might also like

Ekonomija/Biznis

Medina Rahman predvodi širenje proizvodnje metalnih konstrukcija u Prijedoru

  Medina Rahman je direktorica “EDNA Metalworking”, prijedorske kompanije koja se bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija i trenutno zapošljava 30 radnika. Fokus proizvodnje im je na izradi stanica za grijanje. Izvoze

MADE IN BOSNIA-387

Vidičevići 15 godina proizvode lubenice, ove godine očekuju proizvodnju od 60 tona

Dolina Sane u selu Rasavci preplavljena je sočnim, šarenim lubenicama, kao i domaćim dinjama, koje godinama uzgaja vrijedna porodica Vidičević. Ovo je, kako kažu, udarni period sezone, kada su temperature

MADE IN BOSNIA-387

Znanje arhitekte ukomponovao sa porodičnom zlatarskom tradicijom i dizajnirao unikatni nakit SAMUSA

  Znanje arhitekte ukomponovao je sa stoljetnom porodičnom zlatarskom tradicijom i dizajnirao unikatni nakit SAMUSA. Tarik Musakadić iz Sarajeva inspiraciju je pronašao u arhitekturi karakterističnoj za sarajevsku Baščaršiju, ali i