Sutra će biti predstavljeno najmodernije evropsko vatrogasno vozilo za koje se dijelovi izrađuju u Bosni

Sutra će biti predstavljeno najmodernije evropsko vatrogasno vozilo za koje se dijelovi izrađuju u Bosni

U Sarajevu će sutra, 06. oktobra, biti predstavljeno vatrogasno vozilo napravljeno po najmodernijim evropskim standardima, a za koje se dijelovi izrađuju u Živinicama, u firmi Sućo d.o.o.

Naime, početkom ove godine u Živinicima ja otvorena firma Sućo d.o.o, predstavnica njemačke kompanije Lentner GmbH koja se bavi proizvodnjom sofisticiranih vatrogasnih vozila. Vlasnik i direktor firme je Suad Bešlić, inovator iz Bosne i Hercegovine zahvaljujući čijim idejama je i konstruisano vatrogasno vozilo.

Bešlić je na zahtjev firme Lentner GmbH i želju kupaca osmislio nove ideje za konstrukciju vatrogasnog vozila zahvaljujući kojima je vatrogasno vozilo unaprijeđeno u toj mjeri da je njegova proizvodnja i prodaja porasla za 30%.

Cijena ovog vozila, prototipa vatrogasnog vozila „HLF 20“ na šasiji „Volvoa“ je 418.000 eura, a cijelokupna konstrukcija za vatrogasno vozilo radi se u firmi Sućo d.o.o Živinice u Bosni i Hercegovini. Firma trenutno upošljava 20 ljudi, a do kraja godine namjerava taj broj povećati na 50.

Krajni cilj firme Sućo d.o.o je proizvoditi kompletno vatrogasno vozilo u BiH. Da bi se to ostvarilo potrebno je stvoriti poslovni ambijent i uposliti 300 ljudi čemu ova firma i teži.

Bešlić ističe da mu je namjera predstaviti vozilo u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, te se obratio Općini Stari Grad za podršku.

Vatrogasno vozilo izrađeno po evropskim standardima i sa dijelovima iz bh kompanije, bit će predstavljeno sutra, 06. oktobra, 2017. godine u 10,00 sati na platou ispred zgrade Općine Stari Grad Sarajevo, ulica Zelenih beretki br.4.

Previous Britanski Telegraph: Posjetite Mostar umjesto pretrpanog Dubrovnika
Next Općina Stari Grad očistila korito Miljacke od Bentbaše do Drvenije

You might also like

Ekonomija/Biznis

Porast interesa za proizvode Dite

Kampanja koja se raširila društvenim mrežama u posljednjih nekoliko dana Diti osigurala 15 bilborda. Podrška novoj medijskoj kampanji za tuzlansku Fabriku deterdženata Dita dolazi sa svih strana, a proizvodi Dite

MADE IN BOSNIA-387

Oporavlja se industrijska proizvodnja, pojedini sektori prednjače

U periodu januar-mart 2021. godine industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini zabilježila je rast od 7,3 posto, potvrđujući ekonomski oporavak na početku ove godine, izvještava Indikator.ba. Podaci Agencije za statistiku

MADE IN BOSNIA-387

Kočioni diskovi iz naše zemlje u vozilima VW grupacije

  Prevent Fad ima godišnji kapacitet od 4 miliona kočionih diskova. Najveći dio izvoza plasira se na tržište EU i to za direktnu ugradnju u vozila VW grupacije, kao sto