Svjetsko iskustvo prenose u Bosnu i Hercegovinu

Svjetsko iskustvo prenose u Bosnu i Hercegovinu

Od nedavno je u Sarajevu otvorena  nova firma TIC- Tuzla International Company.

Osnivači firme su nakon dugogodišnjeg boravka i iskustva stečenog širom svijeta odlučili investirati u BiH.

Jedan od osnivača je  Senad Džihanović sa dugogodišnjim iskustvom iz  Švicarske, Samir Vildić iz Turske i Zejd Bećić iz Kazahstana. Oni su odlučili da se ujedine i da kroz ekonomsko poslovanje u Bosni i Hercegovini daju svoju podršku svojoj domovini.

“Ideja povratka kao i želja za doprinos razvoju Bosne i Hercegovine možda može najbolje opisati sve naše aktivnosti. Iskustvo stečeno u raznim sektorima diljem svijeta, spojeno sa ljubavlju prema domovini, bio je glavni motiv u pokretanju projekta i firme TIC – Tuzla International Company”, ističe direktor firme Zejd Bećić. 

TIC – Tuzla International Company, sa glavnim sjedištem u Sarajevu djeluje u nekoliko segmenata. Prvi segment je Business Consulting usmjeren i specijaliziran za profesionalnu podršku firmama i privrednicima iz inostranstva koji žele da investiraju ili posluju u našoj državi. Drugi, zastupništva velikih svjetskih kompanija iz raznih sektora. I treći, možda i najbitniji, zastupništva bosanskohercegovačkih firmi na stranim tržištima. 

“Ljudski potencijal, obrazovana i odgovorna omladina, poslovne prilike, neiskorišteni potencijali i mogućnost stvaranja pozitivne poslovne atmosfere bili su povod osnivanja TIC – Tuzla International Company, a naša glavna misija i vizija jeste da sve pomenuto približimo i vama”, ističe Bećić, prenosi Akta.ba.

Firma zastupa tri velika svjetska brend: MIRSOLAR- Proizvođač solarnih panela, AKE – Proizvođač pokretnih stepenica, liftova i sistema za osobe sa invaliditetom, MAESTROOF – Tende i zastakljivanje. 

Previous Helsinški odbor: Ako se SAD, EU i NATO ne vrate na Balkan, Srbija će ga trajno destabilizovati
Next Prevljak pred duel sa svjetskim prvakom: Vjerujem da možemo napraviti podvig

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Prvi zaštićeni bosanski brend stiže na police širom EU

  Šljiva iz Bosne i Hercegovine postat će prvi zaštićeni bh. brend na njemačkom i tržištu EU, koji će imati i svoj prepoznatljiv logotip. Ideja je potekla od kupaca naše

Ekonomija/Biznis

U Cazinu proizvodnja i broj zaposlenih na nivou prije pandemije

Prema zvaničnim podacima, u protekle dvije godine u Cazinu je registrovano 70 novih poslovnih subjekata, što je pozitivan trend koji se nastoji unaprijediti novim poslovnim uspjesima. Fokus će biti na djelatnosti,

MADE IN BOSNIA-387

Agrokomercova kafa koja se melje u kamenim mlinovima ponovo na tržištu

  Jedan od najpoznatijih Agrokomercovih brendova kafa Emina nakon 25 godina ponovo je plasirana na tržište. Kafa Emina koja je 80ih godina mamila uzdahe ljubitelja tradicionalne kafe kakva se pije