Swity sokovi na novim tržištima: Od sada i u Dubaiju

Swity sokovi na novim tržištima: Od sada i u Dubaiju

Bosanskohercegovački prerađivač voća i povrća Swity d.o.o. iz Gradačca, vlasnik poznatih Vegafruitovih brandova, nakon pokretanja proizvodnje nastavlja sa otvaranjem novih stranih tržišta, ali i sa kontinuitetom širenja već osvojenih za svoje Swity sokove, Fruby džemove i Vegy pasterizirano povrće. Prve količine Swity sokova isporučene su u zemlje Arapskog zaljeva i već se nalaze u poznatom Geant Hipermarketu u Dubaiju, prenosi Patria.

Osim tržišta zemalja Arapskog zaljeva, otvorili smo tržište HORECA-e u Hrvatskoj ušavši sa našim brandovima Vegy i Fruby u luksuzne hotele na Jadranskoj obali. Bilježimo trakođer ponovljenu kupnju na tržištima kao što su Njemačka, Slovenija, Crna Gora, sa perspektivom daljeg širenja asortimana na tržištima SAD-a, Danske, Švicarske, i drugih zemalja – izjavio je Haris Salihbašić direktor Swity d.o.o.

Trenutno od proizvodnje u ovoj fabrici živi 70 radnika i njihovih porodica, ali i nekoliko hiljada kooperanata. U prošloj godini otkupljeno je oko 4.000 tona voća i povrća.

Nakon zaustavljanja rada pogona, krajem prošle godine AS GROUP je preuzela distribuciju svih Vegafruitovih brandova, investirala u ponovno pokretanje proizvodnje, i na taj način spasila radna mjesta.

Cjelokupan proces proizvodnje odvija se po originalnoj tradicionalnoj domaćoj recepturi. Koristi se isključivo svježe voće i povrće u procesu proizvodnje kontroliranog kvaliteta. Svi sokovi su bez konzervansa i zaslađivača, jer većina zaslađivača koji se mogu naći u sokovima plasiranim na našem tržištu, nije primjerena u ishrani i dio istih je zabranjena u EU.

Previous Presuda Ratku Mladiću donosi nove činjenice za reviziju
Next Fudbal: Bosna i Hercegovina igra prijateljski meč protiv Albanije

You might also like

Ekonomija/Biznis

Ko je Bosanac koji kupuje kamenolome u Sloveniji pitaju se tamošnji mediji

  Prvi čovjek i vlasnik Ukrasa je Fehim Selek iz Sarajeva Njemačko-bosanska grupa Ukras kupila je tvrtku Mineral iz Podpeći kod Brezovice u Sloveniji, a koja upravlja s nekoliko kamenoloma

Ekonomija/Biznis

Ms&Wood nastavlja stipendirati sve učenike Drvoprerađivačke škole u Fojnici

Bosanskohercegovački proizvođač namještaja Ms&Wood iz Fojnice nastavlja stipendirati sve učenike Srednje drvoprerađivačke škole u ovom gradu. Osim stipedniranja, kompanija će i iduće, školske 2019/2020 godine pružiti uvjete za redovnu praksu,

MADE IN BOSNIA-387

Stolice proizvedene u Hadžićima na naslovnicama njemačkih kataloga

Rukovodstvo kompanije “Adana Co” nastavlja svoju uspješnu poduzetničku priču započetu u Hadžićima 1997. godine, gdje su krenuli sa proizvodnjom dizajnerskih stolica za zahtjevno njemačko tržište. Priča je danas puno veća,