Swity sokovi na novim tržištima: Od sada i u Dubaiju

Swity sokovi na novim tržištima: Od sada i u Dubaiju

Bosanskohercegovački prerađivač voća i povrća Swity d.o.o. iz Gradačca, vlasnik poznatih Vegafruitovih brandova, nakon pokretanja proizvodnje nastavlja sa otvaranjem novih stranih tržišta, ali i sa kontinuitetom širenja već osvojenih za svoje Swity sokove, Fruby džemove i Vegy pasterizirano povrće. Prve količine Swity sokova isporučene su u zemlje Arapskog zaljeva i već se nalaze u poznatom Geant Hipermarketu u Dubaiju, prenosi Patria.

Osim tržišta zemalja Arapskog zaljeva, otvorili smo tržište HORECA-e u Hrvatskoj ušavši sa našim brandovima Vegy i Fruby u luksuzne hotele na Jadranskoj obali. Bilježimo trakođer ponovljenu kupnju na tržištima kao što su Njemačka, Slovenija, Crna Gora, sa perspektivom daljeg širenja asortimana na tržištima SAD-a, Danske, Švicarske, i drugih zemalja – izjavio je Haris Salihbašić direktor Swity d.o.o.

Trenutno od proizvodnje u ovoj fabrici živi 70 radnika i njihovih porodica, ali i nekoliko hiljada kooperanata. U prošloj godini otkupljeno je oko 4.000 tona voća i povrća.

Nakon zaustavljanja rada pogona, krajem prošle godine AS GROUP je preuzela distribuciju svih Vegafruitovih brandova, investirala u ponovno pokretanje proizvodnje, i na taj način spasila radna mjesta.

Cjelokupan proces proizvodnje odvija se po originalnoj tradicionalnoj domaćoj recepturi. Koristi se isključivo svježe voće i povrće u procesu proizvodnje kontroliranog kvaliteta. Svi sokovi su bez konzervansa i zaslađivača, jer većina zaslađivača koji se mogu naći u sokovima plasiranim na našem tržištu, nije primjerena u ishrani i dio istih je zabranjena u EU.

Previous Presuda Ratku Mladiću donosi nove činjenice za reviziju
Next Fudbal: Bosna i Hercegovina igra prijateljski meč protiv Albanije

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

LisicaLisica – Proizvodi od bakra i mesigna spoj porodične tradicije i modernog dizajna

Prije dva mjeseca Sarajevo je dobilo jedinstveni showroom, prodavnicu originalnih predmeta od bakra i mesinga iskovanih tradicijom porodičnog zanata i oplemenjeni savremenim dizajnom. Ismet i Naida Lisica su glavni krivci

Ekonomija/Biznis

Prva bosanska haubica na prestižnom sajmu u Abu Dabiju

Nakon nekoliko godina ispitivanja i testiranja, kako u zemlji tako i u inostranstvu bosanskohercegovačka haubica H-155 kalibra 155 mm čiji je prototip urađen u BNT-u Novi Travnik otišla je ovih

MADE IN BOSNIA-387

Maslinovo ulje iz naše zemlje ocijenjeno najboljim na Festivalu maslina u Zagrebu

U subotu i nedjelju, 4. i 5. februara 2017. na Zagrebačkom velesajmu je održan 2. Festival maslina u Zagrebu 2017. – Na ocjenjivanju ulja ove su godine učestvovala 163 uzorka