Teletović: Ovdje je moguće uspjeti, imam ogromno povjerenje u naš narod i u Bosnu i Hercegovinu

Teletović: Ovdje je moguće uspjeti, imam ogromno povjerenje u naš narod i u Bosnu i Hercegovinu

 

Mirza Teletović košarkaški dres okačio je o klin, ali ’’trojke s parkinga’’ nastavio je pogađati na ’’poslovnom parketu’’. Bosnu i Hercegovinu je pod svjetlima reflektora uvijek predstavljao u punom sjaju i za njega sa ponosom možemo reći „naš, a svjetski“ ili „svjetski, a naš“ i pritom nećemo nimalo pogriješiti – piše portal Poslovne Novine.

U nove izazove, ovog puta poslovne, krenuo je sa istim žarom. Vlasnik je i pokretač više kompanija iz različitih oblasti. Možete ga pronaći u industriji informacionih tehnologija, proizvodnji električne energije, građevinskom sektoru, svijetu nekretnina…

Svojim angažmanom stavio je sve raspoložive resurse da putem kreiranja novih radnih mjesta, povećanja izvoza, povećanja konkurentnosti bh. privrede doprinese razvoju naše države. I, baš kao onda kada je počinjao košarkaške korake, svoj poslovni put počinje samouvjereno, odvažno, znajući da je na kraju istog – uspjeh.

Bivši lider naše košarkaške reprezentacije, a sada predsjednik KSBiH i novopečeni biznismen, govorio je na konferenciji ’’Pouzdanost 2018’’, koja je održana 28. novembra u Sarajevu u organizaciji Poslovnih novina i LRC-a, a u suorganizaciji BBI VIP Business Club-a i specijalnog partnera Express Courier-a. Ovom prilikom bonitetnim kompanijama uručena su priznanja za uspješno poslovanje, a Teletović je prisutnima otkrio razloge zbog kojih se vratio u domovinu i odlučio ovdje graditi bolju budućnost.

’’Mnogi me često pitaju – zašto bi neko došao iz Amerike u Bosnu i Hercegovinu? Zaista želim da pomognem ljudima u našoj državi, a kada sam bio košarkaš, uvijek sam se trudio dostojanstveno promovirati BiH. Međutim, uvijek sam pokazivao interes za biznis i stalno su se rađale neke poslovne ideje. U planu je realizacija mnogih projekata, a ono što odgovorno mogu reći je da ću u poslovnom svijetu biti pouzdan partner, baš kao što sam to bio i na parketu’’, istaknuo je Teletović i dodao:

’’Cilj mi je zaustaviti odlazak mladih iz BiH. Dosta razgovaram sa njima i trudim se uvjeriti ih da je ovdje moguće uspjeti, a zaista imam ogromno povjerenje u naš narod i u BiH. Ako sam ja iz Jablanice stigao tako daleko, zašto mi ovdje ne bismo mogli napraviti nešto više. Mladima želim dati priliku, omogućiti im zaposlenje, a siguran sam da to mogu napraviti i kroz moje privatne kontakte. Uvijek se držim svojih principa i sve što obećam, to ću i da uradim. Također, sve što budemo pravili bolju i pozitivniju atmosferu za poslovanje u BiH, uvjeren sam da će se naši mladi i perspektivni ljudi, a koji su otišli u inostranstvo, odlučiti za povratak.’’

Prisutni na konferenciji ’’Pouzdanost 2018’’ imali su priliku ’’odmjeriti snagu’’ sa Teletovićem i oprobati svoje šuterske sposobnosti, a najuspješniji je bio AdisHrustić iz Živinica, kojem je pripala ’’Zvijezda preciznosti’’.

Teletović je za kraj još jednom poentirao: ’’Fine su te Sjedinjene Američke Države, fine su te plaže, ali meni nema ništa ljepše od Bosne i Hercegovine’’.

Previous EP: Priznavanje genocida u Srebrenici osnovni korak na putu Srbije ka EU
Next Stari most u Mostaru u znaku Međunarodnog suda pravde u Hagu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Laboratorija iz SAD-a dokazala snažno inhibitorno djelovanje Lysobact spreja

Nedavno okončano ispitivanje provedeno na Odjelu za mikrobiologiju i imunologiju Univerziteta u Sjevernoj Karolini u Sjedinjenim Američkim Državama, potvrdilo je da Lysobact P Spray® sprečava razvoj mišijeg koronavirusa (M-CoV) koji

Ekonomija/Biznis

Otvoren sajam ‘Grapos Expo 2022’ u Gračanici

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine Amir Zukić otvorio je danas Sajam poduzetništva i obrta “Grapos Expo 2022” u Gračanici. On je izrazio zadovoljstvo jer je prisustvovao

Ekonomija/Biznis

Vizionari iz Livna proizvode organsko bilje i žitarice

Kako kaže Denis Jandić, član Zadruge Aroma Organica, Livanjsko polje površine 405 km2 najveće je krško polje u Evropi, ali se jedva koristi za uzgoj žitarica ili bilo kojih drugih usjeve.