Travnički No1 oblači bosanske i svjetske sportiste

Travnički No1 oblači bosanske i svjetske sportiste

No1 brend sportske opreme iz Travnika osnovan je 2016. godine. U prvoj godini promocije postao je oficijelni partner Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, čiju su opremu nosile sve selekcije košarkaških reprezentacija naše zemlje.

Za vrlo kratko vrijeme No1 je prepoznat kao domaći brend koji se “uselio” u sportske klubove i organizacije sportskih sredina i postao prepoznatljiv u svijetu bosanskohercegovačkog sporta.

U razgovoru za portal Akta.ba Edin Goran, direktor kompanije kaže da je do saradnje došlo u momentu kada su ih svi napustili.

“Tada smo uložili ozbiljna sredstva u opremu i ono što smo u datom momentu mogli da ponudimo. Saradnja traje već tri godine na bazi uzajamne podrške”, navodi on. 

Tri godine poslije, njihovu opremu nose svi uspješniji klubovi i reprezentacije u Bosni i Hercegovini i zemljama regije, a proizvode i za svjetski poznate brendove.

“Osim Košarkaške, No1 je sponzor Rukometne, Teniske i Bokserske reprezentacije, te Olimpijskog komiteta. Pratimo i veliki broj klubova koji su prepoznali naš kvalitet”, dodaje Goran.

Vlasnik brenda je kompanija Hasky sport, koja je posljednje tri godine uložila višemilionska sredstva u brend koji postaje njihovo zaštitno lice.

“Tokom svih godina postojanja, ulagali smo u razvoj ljudskih i proizvodnih kapaciteta, zbog čega smo prepoznati na domaćem i inostranom tržištu kao renomirana kompanija koja proizvodi sportsku opremu vrhunske kvalitete”, kaže naš sagovornik. 

Inače, uslovi u kojima nastaje oprema brenda No1 su savremeni pogoni proizvodnje, moderni uredi za dizajniranje, kreiranje i modeliranje sportske opreme sa pratećim službama i servisima koji brend No1 čine prestižnim i ekskluzivnim.

Proizvodnja je smještena na Fakultetu za tehničke studije, gdje se proizvodi kompletan asortiman koji je potreban jednom sportskom timu, dakle, čarape, štucne, trenerke, dresove, majice, polo majice, jakne, šuškavci, prsluci, torbe, rekviziti, šalovi, kačketi, zastavice itd.

Goran naglašava da rade po standardima Evropske unije čijom sublimacijom nastaje proizvod koji opravdava njihovo ime.

“Sam naziv brenda je nastao tako jer hoćemo da budemo najbolji u svom poslu. Radimo sa najkvalitetnijim materijalima koji su na tržištu najskuplji, najboljim mašinama na kojima radimo sublimaciju, odnosno na kojima pečemo boju sa papira na materijal. Koristimo najbolje Rolandove boje, eko prihvatljive, kako bi artikle mogla nositi i djeca”, ističe on.

Naglašava da uspjeh svake kompаnije čine ljudi, а izа uspjehа brenda No1 stoji ljubav, stručnost, entuzijаzаm i posvećenost premа poslu.

Posebnu notu u poslovanju ističe saradnju sa Fakultetom za tehničke studije Travnik, smjerovi Tekstilno inženjerstvo i Grafički dizajn.

“Napravili smo sistem u kojem naši studenti imaju mogućnost da kroz direktnu praksu primijene naučeni teoretski dio. Osim toga, studentima se daje mogućnost integrisanja u firmu kako bi primijenili svoja znanja i talente. Imamo kvalitetan kadar i u regiji smo jedini koji imamo ove smjerove i čiji studenti imaju priliku da u toj istoj zgradi u kojoj uče, primijene naučeno i na koncu pronađu posao jer je konkurs za naše studente uvijek otvoren”, priča nam on.

Trenutno imaju oko 70 uposlenika i akcenat je na zapošljavanju mladih koji pokazuju veliki interes za posao, te je prosjek godina zaposlenih do 30 godina.

Planovi kompanije za razvoj brenda su veliki. S obzirom da je Bosna i Hercegovina malo tržište, kompanija već radi na teritoriji susjednih zemalja i Evropske unije.

“Možemo se pohvaliti da je prošle sedmice odigrano finale ženske košarkaške lige Republike Hrvatske, u kojem su obje ekipe nosile našu opremu”, ističe Goran, dodajući da je to jedan od pokazatelja njihove kvalitete i onoga što mogu da ponude.

Brend je već prepoznat na tržištu Evropske unije i svrstan u istom rangu sa ostalim svjetskim brendovima.

Tako se njihova oprema trenutno prodaje na tržištima Austrije, Njemačke, Danske, Norveške, Švedske. Pored toga, izvozili su i na teritoriji Amerike i Kanade, kao i na Bliskom Istoku.

“Trenutno smo u pregovorima sa jednim austrijskim klubom koji su sami tražili kontakt i inicirali saranju. U kratkom vremenu, uspjeli smo da se etabliramo na mjestu kojem realno i pripadamo. To nam je dobra baza za ono što hoćemo da budemo”, navodi direktor No1. 

Brend je zaštićen u Institutu za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine.

Previous Šarović: Od 2015. imamo konstantan rast pokrivenosti uvoza izvozom
Next Počinje utrka za bosansku naftu

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Otvoren 18. Bee Fest Sarajevo

Pod motom “Zdravlje je na prvom mjestu” na platou ispred BBI Centra, Trg djece Sarajeva počeo je 18. Bee Fest. Kako navode organizatori, u vremenu korone, kada je potrebno jačati

MADE IN BOSNIA-387

Bosanske kompanije izlažu na Sajmu namještaja i interijera imm 2023 u Kelnu

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u okviru projekta COVID-19 Investment Response/EU4Business Recovery, koji sufinansiraju Evropska unija i Vlada SR Njemačke, organizirala je predstavljanje bosanskohercegovačkih kompanija na Međunarodnom sajmu namještaja i

MADE IN BOSNIA-387

Fining d.o.o. Gračanica povećao izvoz dizalica za čak 50%

Privredno društvo „Fining“ d.o.o. Gračanica u početku je bilo registrovano za prodaju rabljene opreme za građevinarstvo i isporuku revizioniranih industrijskih kranova njemačkih proizvođača. Ipak, vremenom su se opredijelili za proizvodnju