Traži se investitor za izgradnju hotela i šoping mola na sarajevskom aerodromu

Traži se investitor za izgradnju hotela i šoping mola na sarajevskom aerodromu

Na Sarajevo Business Formu, koji je počeo u srijedu, 11. maja i traje još danas, prezentovan je projekat hotela i šoping mola na sarajevskom aerodromu.

Riječ je o značajnoj investiciji kojom bi se unaprijedio kvalitet smještaja i turističke ponude u neposrednoj okolini aerodroma Sarajevo. Kako se navodi u opisu projekta, procijenjena vrijednost investicije je 27,5 mil KM

Nakon što je vlasnik kupio zemljište, regulacioni plan je promijenjen kako bi se hotel i predviđeni šoping mol uklopili u okruženje. Dobijena je urbanistička kao i komunalna saglasnost.

U toku je izrada detaljnog projekta, a očekuje se da će za tri mjeseca biti izdata građevinska dozvola sa svim plaćenim taksama.

Studiju izvodljivosti su izradili i odobril hotelski lanci Hilton, Marriott i Accor, koji i odgovaraju lokaciji kao što je ova.

Predviđeno je da hotel ima 138 soba, konferencijsku salu i više od 100 parking mjesta, kako u garaži, tako i na vanjskom parkingu.

Prodaju vodi Dubos consulting iz Sarajeva.

Izvor: eKapija 

Previous New York: Džaferović posjetio Memorijalni centar 9/11
Next Hadžidedić: EU šalje poruku da upravo ona stoji iza svih pokušaja da se Bosna i Hercegovina podijeli

You might also like

Ekonomija/Biznis

Proizvodi od kozjeg mlijeka traženi na tržištu; sirevi, voćni jogurt, čak i sapuni

Mali je broj onih koji se žele posvetiti uzgoju koza i proizvodnji proizvoda od kozijeg mlijeka. Mladi bračni par Kamberović iz živiničkog naselja Tupković dao je šansu upravo ovoj djelatnosti.

NAŠI DANI

Interes italijskih investitora za ulaganje u Konjic

U cilju proširenja poslovanja na područje Bosne i Hercegovine, sa akcentom na Grad Konjic gdje razvijena metalska industrija, danas su predstavnici italijanske kompanije CO.VE. Engineering Srl, koja je specijalizirana za

Ekonomija/Biznis

Nakon povratka iz Njemačke osnovao firmu: Samo mi možemo sebi poboljšati život a tako i stanje u zemlji

Benjamin Mešić se nakon školovanja i rada u Njemačkoj vratio u Bosnu i Hercegovinu i osnovao firmu. Firma GBM Group ima sjedište u Sarajevu, a osnovna djelatnost joj je geodezija.