U Cazinu ozvaničen početak radova na izgradnji objekta fabrike Asta

U Cazinu ozvaničen početak radova na izgradnji objekta fabrike Asta

CAZIN – U Poslovnoj zoni Ratkovac svečano je ozvaničen početak radova na izgradnji objekta fabrike Asta. Novi poslovni objekat prostirat će se na 20.000 m2, a ukupna površina koju je kupio austrijski investitor u našoj Poslovnoj zoni je 50.000 m2.

U protekle tri godine prikupljena je sva potrebna dokumentacija i izrađeni planovi za realizaciju ovog značajnog projekta, iako je kompanija već odavno počela sa radom i sada zapošljava oko 50 radnika, a sa završetkom novog objekta zapošljavat će između dvije i tri stotine radnika.

-Sve ono što radimo, ja osobno i moj tim, i sve ono za šta se borimo na svim poljima, radimo zbog trenutaka kakav je danas zabilježen u Cazinu, poručio je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

-Smatram da je ovo investicija koja nije bitna samo za Cazin i Krajinu, već i za cijelu BiH jer projekat ovih razmjera nismo ovdje zabilježili već nekoliko decenija.

Asta je potentna i vrlo značajna kompanija u ovoj energetskoj oblasti i bavi se proizvodnjom specijalnih komponenti od pljosnatog bakra koje se koriste u elektro energetskom sektoru i njihovo tržište se odnosi na prostor cijele EU i šire.

Grad Cazin nastavlja biti strateški partner austrijskim investitorima ali i sa novim ulaganjima u razvoj naše Poslovne zone.

Ovakvi projekti, kada se realiziraju, mijenjaju sve. Nisu u pitanju samo nova radna mjesta već i način rada ove kompanije koja razmišlja o energiji i njihova proizvodnja i inovacije su usmjereni upravo na taj način pa će i naši studenti i učenici srednjih strukovnih škola ovdje imati priliku učiti, napredovati i razvijati svoje vještine – ističe Ogrešević.

Previous U Sarajevu počeo sajam "Knjige u nišama"
Next „Srbi kojima smeta dvoglavi orao, da se uzdrže od pokazivanja tri prsta“ - politikolog Ognjen Gogić o gestu Selme Bajrami 

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Otvorena nova fabrika za proizvodnju ALU i PVC stolarije

U naselju Here, između općina Sapna i Teočak, ovih je dana otvorena fabrika za proizvodnju ALU i PVC stolarije “Window 24”. Kako je rečeno, u ovoj fabrici će se proizvoditi

Ekonomija/Biznis

Njemačka kompanija u našoj zemlji pokrenula proizvodnju dijelova za Tesla vozila

U njemačkoj fabrici “Pass”, koja posluje u Semberiji, počela je proizvodnja dijelova za svjetski poznati brend vozila “Tesla”, te bi oni već za sedam dana trebalo da krenu prema Berlinu,

Ekonomija/Biznis

Bingo kupio tuzlansku Ditu!

Fabrika detrdženata Dita iz Tuzle prodata je danas kompaniji Bingo. Prodaja je obavljena sistemom slobodne pogodbe, a odbor povjerilaca Dite, koja je u stečaju, donio je odluku koja je prihvaćena