U Novom Pazaru održana manifestacija “Dani sjećanja na genocid u Srebrenici”

U Novom Pazaru održana manifestacija “Dani sjećanja na genocid u Srebrenici”

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) iz Republike Srbije i Asocijacija “Mostovi prijateljstva BiH” organizirali su manifestaciju “Dani sjećanja na genocid u Srebrenici”, koja je održana 2. i 3. jula u Novom Pazaru.

Grad Novi Pazar, Općina Tutin i Općina Sjenica bili su sponzori manifestacije.

Manifestacija se sastojala iz izložbe fotografija Preživjeti je moguće samo sjećajući se, autora Dade Ruvića iz Zenice, koja je bila postavljena na šetališnoj zoni u centru grada, koncerta Omladinskog hora iz Zenice sa oratorijem Srebrenički inferno te promocije knjige I ja sam iz Srebrenice autora Fikreta Hodžića.

pazar.jpg

Zajedno s predstavnicima “Mostova prijateljstva” u Novom Pazaru bili su i predstavnici Zeničko-dobojskog kantona, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mensur Sinanović i potpredsjednik skupštine ZDK Jasmin Duvnjak.

 

Predstavnici ZDK-a sastali su se s predsjednikom BNV-aSulejman Ugljaninom i gradonačelnikom Novog PazaraNihatom Biševcom s kojima su razgovarali o saradnji Zenice i Novog Pazara te ZDK i BNV-a  u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, sporta i ekonomije.

Manifestacija je uspješno organizirana, a ovo je samo početak uspješne i kvalitetne saradnje koja ima za cilj jačanje ‘mostova prijateljstva’ između naroda, država, gradova i općina i institucija dvije susjedne države, saopćeno je iz Asocijacije “Mostovi prijateljstva”.

Izvor: Agencije

Previous Prije 102 godine reisu-l-ulema Džemaludin Čaušević stao u zaštitu Srba
Next Osman-kapetanova medresa u Gračanici: Nekad obrazovna ustanova danas objekt za društvene namjene

You might also like

SANDŽAK

Novi Pazar: Ne vrijeđajte nas vašim izjavama.. zar su izbori bili važniji od naših života? (Video)

Po završetku obraćanja Ane Brnabić i Zlatibora Lončara građanima Novog Pazara, za njima je u Opštu bolnicu utrčala mlada Senada Jašarević, čija je majka sinoć umrla od korone, dok joj

SANDŽAK

Tutin: Inicijativa da Srednja medicinska škola ponese ime po premijerki Novog Zelanda

Srednja Medicinska škola Tutin organizovala je na Gradskom trgu “Šemsudin Kučević” u toj opštini Sandžaka manifestaciju na kojoj je proučena dova i odata počast nastradalima u terorističkom napadu na dvije

SANDŽAK

Znamenite ličnosti iz bošnjačke historije: Aćif Hadžiahmetović (1887-1945)

Aćif Hadžiahmetović, u narodu poznat kao Aćif-efendija, jedan je od najpoznatijih sandžačkih političara između dva svjetska rata. Rođen je u Novom Pazaru, 1887. godine. Osnovnu školu i ruždiju završio je