U Skenderiji otvoren 36. međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja, te prateće industrije “Interio”

U Skenderiji otvoren 36. međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja, te prateće industrije “Interio”

U sarajevskom Centru Skenderija danas je otvoren 36. međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja, te prateće industrije “Interio” koji će trajati do 17. marta, javlja ONASA.
 
Drvna industrija jedna je od najznačajnijih grana industrije u Bosni i Hercegovini koja iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate u proizvodnji i izvozu, a sajam “Interio” prilika je za predstavljanje najboljih predstavnika ove industrije – ističu iz Centra Skenderija.
 
“Manifestacija otvara sajamsku sezonu u Centru Skenderija, a učestvovat će kompanije iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Makedonije, Austrije, Italije, Njemačke, Švedske, Danske, Švicarske i Turske. Za posjetioce sajam će biti otvoren od 10.00 do 19.00 sati”, naveo je direktor Centra Skenderija Amer Kapo, dodajući da će sajam biti održan u tri dvorane i pratećim prostorima, kao i da će biti sajamskih popusta, nagradnih igara i drugih sadržaja.
 
Potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić zahvalio se organizatorima i poželio izlagačima poslovnu sreću.
 
“Ono što mene posebno raduje je da prisustvujem otvorenju jednog od značajnih sajmova, značajne grane privrede, koja iz godine u godinu ima rast i povećanje izvoza ali i broja zaposlenih. Ovo je grana privrede koja izvozi preko 500,000 KM kojoj je glavno tržište evropske unije. Naše kompanije nose sa najzahtjevnijim brendiranim proizvođačima namještaja u svijetu.
 
Također, jedan važan podatak da su samo u Kelnu, na sajmu, kompanije iz Bosne i Hercegovine imale preko 1200 kvadrata sajamskog prostora. Namještaj koji se proizvede u BiH nije samo običan namještaj, to je namještaj vrhunske kvalitete nagrađivan sa zlatim i srebrenim medaljama za dizajn i kvalitet.
 
Bosna i Hercegovina je zato u Evropi i svijetu prepoznata kao zemlja sa velikim resursom i potencijalom za proizvodnju namještaja. Danas smo u prilici da pokažemo naši kupcima i partnerima šta to Bosna proizvodi, ali i da pošaljemo poruku kakve su to perspektive i šta je to potrebno našim proizvođačima namještaja da bi još bolje konkurirali na domaćem i evropskom tržištu”, rekao je Egrlić.
 
Ministar privrede Haris Bašić zahvalio se domaćinu i organizatorima na dobrom sajma i dodao kako je drvna industrija značajna za BiH ali i za KS.
 
“Drvna industrija se mora razvijati, posebno prerađivački dio i ona mora biti što konkurentija na tržištima, pogotovo na zahtjevnom evropskom tržištu, ali nemam sumnje da će se to nastaviti razvijati. Istakao bih da je Skenderija vraća svoj stari sjaj i da će ona još ljepša i bolja i da će imati još bolju ponudu i da će još veći broj izlagača po raznim osnovama dolaziti u našu kultunu instituciju koja slavi 50 godina svoga postojanja”, rekao je Bašić koji je svečano proglasio Sajam otvorenim.
Previous Na današnji dan rođen je Mehmed Spaho
Next Gradonačelnica sa Brača koja je odbrusila ustašama: Ljudi se trebaju prestati bojati!

You might also like

Ekonomija/Biznis

Klasove hurmašice i Bosanski lokum u Lidlu Hrvatska

  Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo uspješno je realizirala pregovore o ulasku dva brenda u međunarodni lanac trgovina Lidl u Hrvatskoj. Vrata jednog od najvećih evropskih trgovačkih lanaca otvorile

Ekonomija/Biznis

Sajam privrede i poljoprivrede u Sarajevu: Izloženi proizvodi 227 izlagača

   – Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje, na kojem su izloženi proizvodi 227 izlagača, otvoren je danas u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA). Pod motom “Domaći proizvod

Ekonomija/Biznis

Berba smokvi u punom jeku, plodovi nikada kvalitetniji (Video)

Federalna televizija posjetila je plantažu smokava u mjestu Lokve nadomak Čapljine. U porodici Šator koja se više od 20 godina bavi smokvarstvom berba je u punom jeku, a plodovi nikada