U Srebrenici se dnevno proizvede 400 kilograma rahat lokuma

U Srebrenici se dnevno proizvede 400 kilograma rahat lokuma

 

U pogonu tjestenina prehrambene industrije „Klas“ iz Sarajeva, u srebreničkom naselju Klisa nedavno je počela proizvodnja tradicionalnog bosanskohercegovačkog proizvoda rahat lokuma.

U procesu proizvodnje rahat lokuma u Srebrenici zaposleno je deset osoba.

Sedin Hasanović, voditelj programa proizvodnje, kaže da je u procesu proizvodnje zaposleno deset osoba, te da se svaki dan proizvede 400 kilograma rahat lokuma.

”Trenutno je uposlenih deset osoba. Nadamo se da će ih u budućnosti biti još zaposleno. Mi ovdje proizvodimo tri vrste rahat lokuma i to sa okusom ruže, oraha i miks. Zadovoljni smo poslom. Uposleni vrijedno rade. Sretni smo da imamo priliku da radimo. Proces proizvodnje je na najvišem nivou, jer rade vrijedni mladi ljudi kojima je cilj da žive i rade u Srebrenici, a opremljeni smo savremenom opremom. Svi uposleni su prošli obuku prije nego što smo počeli raditi”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Hasanović.

Lejla Suljić istakla je da je sretna da što je dobila priliku da radi i zarađuje za svoju porodicu.

”Majka sam troje djece. Sretna sam da mogu da radim i od svog rada školujem svoju djecu. Mi smo ovdje dobar kolektiv, dobar tim koji se odlično slaže, i zaista nije teško raditi. Pored toga imamo i odlične uslove za rad. Sretni dolazimo na posao, a lijepo je čuti i znati da se jedan od najboljih bosanskohercegovačkih proizvoda koji je nezamjenjiv u našim kućama proizvodi baš u Srebrenici, i da smo mi dio te priče”, kazala je Suljić.

Ademir Avdić je, takođe, uposlenik Klasovog pogona u Srebrenici. I ovaj mladić kaže da mu je drago da je dobio priliku da radi.

”Sretan sam naravno. Uslovi su dobri. Mi radimo, dobro se slažemo, i rezultati se vide. To je ono najbitnije, da smo svi zadovoljni”, poručio je Avdić.

Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga, rekao je da otvaranjem radnih mjesta žele pomoći Srebreničanima i Podrinjcima.

Previous Priča o Isa-begu Ishakoviću, osnivaču Sarajeva
Next 'Neće on(a) niđe' - Uspješne priče mladih koji grade Bosnu i Hercegovinu

You might also like

Ekonomija/Biznis

‘Yavuz company’ povećala izvoz i izgradila novi pogon – 40 novih radnih mjesta

Za kompaniju Yavuz ova godine je, uprkos složenim uslovima poslovanja u okolnostima pandemije, bila uspješna – povećali su izvoz za više od sto posto i izgradili novi proizvodno-magacinski pogon u

MADE IN BOSNIA-387

Radionica porodice Mehić: Pravljenje vlašićkog sira tradicija duga više od 150 godina

Na nadmorskoj visini od preko 1.000 metara krije se selo Mudrike na planini Vlašić u blizini Travnika, a oko njega prostrani proplanci i šume. Vrijedni seljaci stoljećima prave nadaleko poznati vlašićki sir, po kojem

Ekonomija/Biznis

Tuzlanski aerodrom se vraća na mapu evropskih destinacija

Današnjim potpisivanjem sporazuma aerodrom Tuzla i grčka aviokompanija Lumiwings zvanično započinju svoju saradnju. Svečanom činu potpisivanja sporazuma i uspostavi saradnje prisustvovala je i delegacija Vlade TK, predvođena premijerom Irfanom Halilagićem.