Uspješna domaća firma: Festa System na vodećem svjetskom sajmu za arhitekturu predstavila vlastitu proizvodnju

Uspješna domaća firma: Festa System na vodećem svjetskom sajmu za arhitekturu predstavila vlastitu proizvodnju

 

Sajam BAU München vodeći je svjetski sajam za arhitekturu i materijale u svijetu. Velike kompanije i renomirani proizvođači su od 14. – 20. januara prezentovali novitete iz vlastite proizvodnje, a među njima se ravnopravno po prvi put pojavila i bosanskohercegovačka kompanija Festa System. 

Direktor kompanije Festa System, Amel Festa kaže kako su na Sajmu izlagali ekskluzivna ulazna vrata iz vlastite proizvodnje u čiji razvoj je uloženo dosta vremena i resursa.

“Jako smo ponosni na rezultat, a još važnije je što su i naši klijenti oduševljeni sa dizajnom i kvalitetom koji su bili vodilja našeg tima prilikom kreiranja svih modela. Pored ulaznih vrata izlažili smo i jedan novi sistem kliznih staklenih vrata. Njihova posebnost ogleda se u skrivenom profilu što stvara veliku transparentnost prostora. S ovim sistemom su moguće velike staklene površine sa minimalističkim dizajnom”, kaže Festa.

Dobiti priliku za izlaganje na jednom ovakvom sajmu je bila velik uspjeh, a za kompaniju Festa System od posebnog značaja jer su kao jedini izlagači iz države u ovoj djelatnosti,  pored svojih prizvoda predstavili i jednu pozitivnu bosanskohercegovačku priču.

“Jako smo ponosni što smo svoje proizvode izložili na prestižnom sajmu, gdje dolaze arhitekte, građevinari, investitori iz cijelog svijeta kako bi se upoznali sa novim trendovima, materijalima i proizovodima”, kazao je Festa.

Festa System je moderna kompanija sa velikim planovima. U naredom periodu planiraju raditi na proširenju proizvodnih kapaciteta i zapošljavanju nove radne snage.

Kako bi zadovoljili i ispunili želje svojih klijenata kontinuirano će raditi i na izradi novih modela i korištenju najnovijih materijala.

Festa System na sajmu BAU predstavila ulazna vrata iz vlastite proizvodnje

Inače, prva vrata i prozori sa potpisom Festa nastala su 1930. godine u maloj zanatskoj radionici Halida Feste u Jelahu. Krajem devedesetih godina prošlog vijeka počeli su suradnju sa kompanijom Hörmann, čiji su ekskluzivni distributeri za BiH, kao i kompanijom Schüco, što je oblikovalo današnji profil firme kao moderne, fleksibilne i stabilne ogranizacije koja brine o svojim klijentima.

Kompanija danas proizvodi prozore, vrata, staklene stijene, klizne i sigurnosne sisteme, zaštitu od sunca  koristeći kvalitetne profile i promišljene sisteme, koje prilagođavaju željama klijenata. Inžinjeri  firme su spremni ponuditi kreativna rješenja i stručne savjete, a posebno obučeni monteri preciznu, čistu i brzu izvedbu.

Ono što firmu čini posebnom je da brinu o svakom proizvodu od prvog predračuna do nadzora pri montaži, a obzirom da imaju povjerenje na sve nastalo u proizvodnji, daju garanciju na sve proizvode.

Pored krajnjih kupaca,  naglašavaju i saradnju sa arhitektima kroz tehničku podršku tokom faze projektovanja.

Festa danas svoje proizvode velikim dijelom izvozi, a najviše u zemlje Evrope (Njemačka, Švicarska, Austrija, Luxemburg, Belgija, Italije,….)

 

Izvor: Akta.ba 

Previous Mladi srbijanski pjesnik: 'Bosna sve ima, samo nema svijest o tome da sve ima'
Next BRZORASTUĆE KOMPANIJE: Top 10 izvoznika dolazi iz 10 različitih sredina

You might also like

Ekonomija/Biznis

Grožđe iz Blagaja u Bingo trgovinama širom zemlje

Sezona je grožđa, breskve, lubenice, te paradajza, kupusa, paprika. Veliki dio ovog, ali i drugog voća i povrća koje se može uzgojiti na našem podneblju, u Bingo trgovine svakodnevno stiže

Ekonomija/Biznis

‘Belif’ iz Jelaha, proizvodi desetine vrsta robe namjenjene za automobilsku industriju, te kućnu i ličnu higijenu

Tešanj je nadaleko poznat po privrednom razvoju i svojoj industrijskoj zoni Jelah Tešanj gdje su smješteni pravi giganti bosanskohercegovačke privrede, piše kupujmodomace.ba. Medju mnogim kompanijama koje posluju i proizvode u

MADE IN BOSNIA-387

Kupujmo domaće – OSLONIMO SE NA SVOJE!!!

Udruženje Kupujmo i koristimo domaće pokreće novu kampanju promocije domaćih proizvoda i usluga pod nazivom “Kupujmo domaće – OSLONIMO SE NA SVOJE!!!” Više od 15 godina Udruženje, kroz razne projekte,