Uspješna poslovna priča iz Općine Doboj-Istok: Porodična fabrika “Gaudium” proizvodi igraonice

Uspješna poslovna priča iz Općine Doboj-Istok: Porodična fabrika “Gaudium” proizvodi igraonice

 

Kada se odabere dobar program, pronađu ideje i kada pomogne prijatelj na početku biznisa, uspjeh je zagarantiran. Govori to i priča iz Doboj-Istoka. 

U centru naselja Brijesnica Velika Nisvet Buljić sagradio je fabriku za proizvodnju igraonica. Fabrika ima nekoliko odvojenih pogona.

Danas je teško udovoljiti svim zahtjevima kupaca od Goražda, Sarajeva, Bihaća, Banje Luke, Bijeljine, Brčkog, Tuzle…

Proizvodnja mreža za golove i koševe

– Prije nego što bilo šta da kažem o razvojnom putu naše firme, moram spomenuti vlasnika trgovačkog giganta “Bingo” Senada Džambića. On mi je na početku dao materijalnu podršku i hrabrio me da uspijem. U njegovim tržnim centrima i danas je dosta naših igraonica. To nikada ne mogu zaboraviti. Podrška je i moja majka Ismeta, direktorica firme. Bez nje i njenog odobrenja ništa se ne radi – kaže vlasnik “Gaudiuma” Nisvet Buljić.

Tu su i sestre Emina i Nermina, radnici iz Doboj-Istoka, te jedan iz Doboja.

– Kupili smo jednu zgradu u Maloj Brijesnici i u planu je preseljenje u nove prostore, čime bi se stvorili bolji uvjeti za rad – ističe Buljić.

Pogon za proizvodnju unutrašnjih igraonica

I na kraju priču ćemo završiti lijepom viješću. Stigla je iz EBRD-a, koji je firmi odobrio poticaj za ostvarenje ISO 9001 standarda i C znaka za izvoz.

 

(Avaz/MiruhBosne)

Previous Amer Bukvić i BBI banka dobitnici prestižnih priznanja Cambridge IF Analytica iz Velike Britanije
Next BPS Sefer Halilović: Bosna i Hercegovina neće biti poligon Srbije za potkusirivanje Vučićevih problema

You might also like

Ekonomija/Biznis

Jusuf Ahmetlić rođen u Minhenu, pokrenuo uspješnu firmu u Jelahu

U okviru projekta I oni su budućnost Tešnja, Općinski načelnik Suad Huskić razgovarao je sa Jusufom Ahmetlićem, mladićem koji je zajedno sa svojom porodicom iz Njemačke pokrenuo firmu u Tešnju za prikupljanje,

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Bosanska kompanija na tehnološkom sajmu u Barceloni: Zirina rješenja za 220 miliona korisnika!

“Jedna od glavnih prednosti jeste agilnost i fleksibilnost u poslovanju, što rezultira da nas je više od 50 telekom operatera izabralo za partnera od povjerenja, a time Zirina rješenja trenutno

MADE IN BOSNIA-387

Bosanske garaže za bicikla uskoro na tržištu EU

Posljednjih godina sve više ljudi širom svijeta, ali i u našoj zemlji bira bicikl kao prijevozno sredstvo ili način rekreacije. Zbog povećanog broja biciklista u saobraćaju sve je veća potražnja