Katarska selekcija najbolja u Aziji – dva bosanska rukometaša okitili su se zlatnim medaljama

Katarska selekcija najbolja u Aziji – dva bosanska rukometaša okitili su se zlatnim medaljama

Rukometna reprezentacija Katara okrunjena je titulom prvaka 21. azijskog muškog prvenstva, nakon što je jučer u finalnoj utakmici turnira koji je održan u Bahreinu savladala reprezentaciju Japana rezultatom (30/24). 

Tako je katarski tim zadržao titulu šesti put zaredom, osvojivši je u proteklih pet izdanja 2014., 2016., 2018., 2020. i 2022. godine.

Reprezentacija Katara uspjela je bez poraza da se domogne kontinentalne, jer je na svom putu ostvarila sedam pobjeda i jedan remi, potvrdivši svoju vrijednost i zaslužno osvojeni za Kup Azije.

Na Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj iduće godine plasirale su se i reprezentacije Japana, Kuvajta i Bahreina, uz reprezentaciju Katara.

Zanimljivo da ovoj selekciji igraju i dva rukometaša iz naše zemlje – Anadin Suljaković i Eldar Memišević, obojica iz Maglaja.

U međuvremenu rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine neslavno je završila Evropsko prvenstvo. Koliko samo bosanskih sportista pridonosi uspjesima drugih zemalja, skoro u svim sportovima.

Previous Bajrović: Čović od Trojke traži ono što je Armija RBiH vojno porazila!
Next Svjetski sud nalaže Izraelu da preduzme mjere kako bi spriječio i kaznio poticanje na genocid u Gazi

You might also like

SPORT

Amel Tuka na pripremama u Južnoafričkoj Republici: Osjećam se odlično, cilj je postići top formu pred Olimpijadu u Parizu

Amel Tuka nalazi se na pripremama u Južnoafričkoj Republici. Pripreme su fokusirane na Olimpijadu koja će se ove godine održati u Parizu. Radi se o posebno opremljenom sportskom centru na

SPORT

Bosna bolja od Srbije: Zmajevi “skresali” krila Orlovima (Video)

Minifudbal reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je s 2:0 savladala selekciju Srbije u 2. kolu grupne faze Evropskog prvenstva koje se igra u Češkoj. Poslije visoke pobjede od 4:0

NAŠI DANI

Show na Sarajevskom aerodromu: Fanovi Ronalda dočekali na zanimljiv način

Ni hladno sarajevsko poslijepodne i kiša koja ga prati, nisu spriječili stotinjak fanova Cristiana Ronalda da ga dočekaju na Sarajevskom aerodromu gdje je stigao zajedno s ostatkom reprezentacije Portugala. Reprezentacija