Sarajevo zabijelio “proljetni” snijeg

Sarajevo zabijelio “proljetni” snijeg

Nakon sunčanog dana sa relativno visokim temperaturama zraka u subotu, danas je na momente Sarajevo zabijelio “proljetni” snijeg.

Kamera fotoreportera Anadolu zabilježila je dio atmosfere sa sarajevskih ulica, na kojima je, vjerovatno i zbog nižih temperatura i snijega koji je padao u jednom dijelu dana, ove nedjelje bilo znatno manje šetača nego inače.

I u cijeloj Bosni i Hercegovini je uglavnom oblačno vrijeme. Kiša je tokom jutra padala u većem dijelu Bosne, rijetko u Hercegovini.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini preovladavat će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle ili niske naoblake. Sredinom dana i poslije podne lokalno može pasti malo kiše ili kratkotrajan pljusak u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i dva, na jugu zemlje do šest stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između deset i 15, na jugu zemlje do 17 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Sarajevu jučer…

Previous Edhem Čavčić korača desetom decenijom života i posti cijeli ramazan
Next Islamska zajednica jučer u Gazi podijelila oko 9.000 iftara

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Porodica Mihalj od zaborava otrgla izgled stare posavske kuće

U odžačkom dijelu Posavine tokom posljednjeg rata sve su kuće bile uništene, neke i u cjelosti. Nakon povratka krenula je obnova i nova gradnja, tako da se danas rijetko viđaju

BH RAZGLEDNICA

Općina Novi Grad sa više od 200 djece svečano obilježila Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Povodom obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Općina Novi Grad Sarajevo organizirala je svečani program, uz prisustvo više od 200 učenika novogradskih osnovnih škola, te članova porodica

BH RAZGLEDNICA

Unatoč visokim temperaturama na ulicama Sarajeva veliki broj turista

Ni izrazito visoke temperature nisu omele turiste da danas po jakom suncu posjete sarajevsku Baščaršiju i obiđu znamenitosti glavnog grada Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu. Turisti iz različitih dijelova svijeta