Mostar: Održana Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti – “Mostar je puno dao za Bosnu i Hercegovinu”

Mostar: Održana Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti – “Mostar je puno dao za Bosnu i Hercegovinu”

 

U Amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka (FHN) Univerziteta “Džemal Bijedić” u utorak je održana Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

“Željeli smo da obilježimo Dan nezavisnosti BiH u našem gradu, s obzirom na to da je Grad Mostar dao puno za Bosnu i Hercegovinu”, rekao je tim povodom za portal StarMo jedan od organizatora Akademije, predsjednik Unije studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” Mostar, Džani Pajić.

“Mi želimo poslati poruku da se i u Gradu Mostaru voli Bosna i Hercegovina, da se u gradu Mostaru obilježava Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i da Mostar nije zaboravio sve one koji su položili svoj život u odbrani Mostara i koji su položili svoj život za ideju nezavisne i suverene države BiH”, dodao je Pajić.

 

Uz prisustvo velikog broja učenika, studenata i zvanica iz različitih oblasti, u svečanom programu nastupili su učenici Druge gimnazije, Osnovne škole Zalik, Srednje medicinske škole, Karađoz-begove medrese, te Srednje tekstilne i poljoprivredne škole.

Inače, pored ovih škola, u organizaciji svečane akademije učestvovali su Unija studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” – Gradsko društvo Mostar i džemat Zalik.

Previous Nekropola sa stećcima Kuman kod Kladnja
Next Dvije izložbe u Brusa bezistanu povodom Dana nezavisnosti BiH (VIDEO)

You might also like

NAŠI DANI

Nijaz Veladžić – Veljun o svom komandantu Izetu Naniću: Nikad u životu nisam sreo iskrenijeg čovjeka

Na lokalitetu Ćorkovača, obilježena još jedna godišnjica pogibije legendarnog komandanta 505. Viteške bužimske brigade, generala Izeta Nanića. Ko je bio Izet Nanić, najbolje znaju oni koji su s njim rame

NAŠI DANI

U zasjedi na jugu Gaze poginuo 21 izraelski vojnik

Izraelska vojska saopštila je u utorak da je najmanje 21 vojnik poginuo, a nekoliko ranjeno u zasjedi u centralnom Pojasu Gaze. Glasnogovornik izraelske vojske Daniel Hagari rekao je da se

NAŠI DANI

Bosanka na važnoj funkciji: Dunja Mijatović preuzela dužnost komesarke za ljudska prava Vijeća Evrope

  Nakon što je krajem januara izabrana za komesarku za ljudska prava pri Vijeću Evrope Dunja Mijatović je zvanično preuzela novu dužnost i postala prva žena koja će obavljati tu važnu funkciju.