Sjaj i ponos u Olimpijskome muzeju u Sarajevu (Video)

Sjaj i ponos u Olimpijskome muzeju u Sarajevu (Video)

Protekla godina svakako je obilježena i obnovom Olimpijskog muzeja u Sarajevu.

Prijelomni trenutak u našoj najljepšoj memoriji. Novoobnovljena zgrada Olimpijskog muzeja ponovo je otvorena za javnost 8. novembra 2020. godine, i to 28 godina nakon razaranja.

Muzej ZOI ’84. time je ponovo vraćen Sarajlijama i gostima, a olimpijski duh koji se ovdje osjeti na svakom koraku budi uspomene na 1984. godinu i Zimske olimpijske igre koje su se održale u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

U aprilu 1992. godine Olimpijski muzej su gasili i spašavali građani i branitelji, a među njima se posebno istakako likovni umjetnik Edin Numankadić.

Videoprilog FTV.

Previous Sandžak: Novopazarske mantije na meniju predsjednika i ambasadora
Next Magični izlazak sunca u Istanbulu, gradu na dva kontinenta

You might also like

TURIZAM

Bihać i ljepote Une: Među najpopularnijim turističkim destinacijama u Bosni i Hercegovini

Bihać, grad na zapadu Bosne i Hercegovine, kao i rijeka Una koja protiče tim područjem, među najpoznatijim su turističkim destinacijama u zemlji. Bihać je stoljećima vjerni čuvar nemirnih bosanskih granica.

BH RAZGLEDNICA

Turistički kompleks Crepljani, Hadžići

Postoji mnogo fascinantnih destinacija u cijeloj Bosni i Hercegovini podesnih za sve vrste turista. Jedna takva će definitivno biti apartmansko naselje “Country side” u mjestu Crepljani, općina Hadžići. Lokacija apartmanskog

BH RAZGLEDNICA

Stotine volontera čistilo obale rijeka u novošeherskom kraju kod Maglaja

U povodu Svjetskog dana voda, više udruženja građana, učenika osnovne škole, sportskih društava i volontera sudjelovalo je u velikoj zajedničkoj akciji čišćenja priobalja rijeka Cicmanke i Liješnice u novošeherskom kraju