Koncerti na višenamjenskom trgu ispred Vijećnice u okviru 25. Baščaršijskih noći

Koncerti na višenamjenskom trgu ispred Vijećnice u okviru 25. Baščaršijskih noći

Općina Stari Grad, predvođena općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem, besplatno je ustupila prostor višenamjenskog trga ispred Vijećnice za održavanje koncerata u okviru ovogodišnjeg 25. festivala Baščaršijske noći.

Prvi koncert održan je u srijedu, 21.jula, a nastupili su Almas Smajlović i grupa Bombaj štampa. Sinoć je bina bila rezervisana za čuvenu rock grupu Zabranjeno pušenje i Mayu Sar. Večeras je od 19:30 sve posjetitelje zabavljala Ilma Karahmet, dok je u 21:00 održana večer sevdaha.

Nastupilo je 15 vokalnih solista iz Bosne i Hercegovine i regiona, te veliki orkestar Fondacije sevdah pod umjetničkim rukovodstvom Damira Galijaševića. Pored koncerata na otvorenom u ulici Avdage Šahinagića u srcu Starog Grada, festival Baščaršijske noći koji traje cijeli mjesec juli, dosad je ponudio brojne sadržaje za ljubitelje poezije, pozorišta i klasične muzike.

Image

Novosagrađeni višenamjenski trg u ulici Avdage Šahinagića, koji je površinom najveći trg u Kantonu Sarajevo, kako se i očekivalo, postaje mjesto dešavanja najznačajnih gradskih događaja na otvorenom. Općina Stari Grad, predvođena općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem, sagradila je i svečano otvorila ovaj trg u martu mjesecu prošle godine. Za njegovu izgradnju, kao i podzemnu garažu, izdvojeno je skoro sedam miliona KM. Sasvim opravdano sada je ovaj trg za organizatore većine manifestacija, kao i za građane, prvi izbor u gradu.

Previous Otvorena Olimpijada - našu državu predstavlja ekipa mala, ali odabrana
Next Bosanski izvoz obara rekorde, u junu srušena granica od 1,2 mlrd. BAM

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Svečano otvoren 24. Sarajevo Film Festival

  Brojne poznate ličnosti iz kulturnog i javnog života Bosne i Hercegovine i regije prošetale su večeras crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu. Sarajevo je ponovo centar okupljanja filmskih

OTPOR BOSNE

“Slobodarski dani viteškog grada Bužima 2021.”

Prijemom zvanica u Vijećnici JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Bužim, zatim posjetom Turbetu generala Izeta Nanića i poginulih boraca šehida 505. vbbr i muzej sobi, svečanim otvorenjem i

BAŠTINA

Promovisana poštanska marka sa motivom Turhan Eminbegove džamije

  U prostorijama Islamskog centra u Goraždu promovisana je poštanska marka sa motivom ustikoljanske Turhan Eminbegove džamije. Svečana promocija organizovana je povodom 570. godišnjice najstarije džamije u Bosni i Hercegovini.