Kiša gasi požare na Čvrsnici; Državni tužilac zadužio predmet protiv Dodika zbog negašenja požara

Kiša gasi požare na Čvrsnici; Državni tužilac zadužio predmet protiv Dodika zbog negašenja požara

Na veliku radost stanovnika Jablanice, ali i svih građana Bosne i Hercegovine koji su ovih dana sa zebnjom gledali kako požari gutaju hercegovačku ljepoticu Čvrsnicu, u popodnevnim satima jak pljusak pogodio je ovaj dio Bosne i Hercegovine. 

Snimak pljuska nad Čvrsnicom i Jablanicom objavio je na društvenoj mreži Facebook poznati fotograf Dženad Džino.

– Otvorilo se nebo nad našom ljepoticom Čvrsnicom. Vjetar će oprati pepeo, niknut ce novi borovi ali prljav obraz se ne može saprati nikada. Hvala ti Bože!!! – napisao je Džino u opisu videosnimka.

A Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saopćilo je da je prijava općinskog načelnika Jablanice Damira Šabanovića protiv člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zaprimljena jučer u toj pravosudnoj instituciji i raspoređena u rad postupajućem tuižiocu.

Šabanović je Dodika prijavio Tužilaštvu zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja iz člana 220. KZ-a BiH, odnosno zbog nedavanja saglasnosti za angažman helikoptera za gašenje požara iznad Komadinovog vrela i visoravni Plasa-planina Čvrsnica.

– Tužilaštvo BiH dana 16.08.2021. godine zaprimilo navedenu krivičnu prijavu i ista je raspoređena u rad postupajućem tužiocu Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju – naveli su iz Tužilaštva BiH, prenosi Faktor.

Previous Srđan Šušnica: Trenutno je na djelu sinergija Beograda i Zagreba po pitanju Bosne i Hercegovine
Next Bosnu i Hercegovinu na Paraolimpijskim igrama u Tokiju predstavlja 16 sportista

You might also like

NAŠI DANI

Tragovima bosanskog kraljevstva: Od Bobovca do Bilinog polja – podrška za ‘Zmajeve’

Mladi Zenice u sklopu edukativne akademije Osnovi historije Bosne i Hercegovine organizirali su jednodnevnu ekskurziju Tragovima bosanskog kraljevstva (Bilino polje – Zenica, Vranduk, Kraljeva Sutjeska, Mili kod Visokog i Bobovac-Vareš).

NAŠI DANI

Vlasti u Sanskom Mostu se odrekle novih auta u korist ugroženih poljoprivrednika

Lokalne vlasti u Sanskom Mostu obezbijedile su kroz rebalans općinskog budžeta 100.000 maraka i ova sredstva biće uplaćena na račune poljoprivrednih proizvođača koji su pretrpjeli štetu tokom proteklog ljeta usljed

BAŠTINA

Izložba ‘Srednjovjekovne povelje i pečati bosanskih vladara i vlastele’

  Izložba “Srednjovjekovne povelje i pečati bosanskih vladara i vlastele” autora Jasmina Mandžukića, kustosa Muzeja Tešanj, otvorena je danas u organizaciji Historijskog arhiva Sarajevo u Brusa bezistanu, depadansu Muzeja Sarajeva.