Nakon Bihaća, kompanija koja proizvodi suncobrane otvara proizvodni pogon u V. Kladuši

Nakon Bihaća, kompanija koja proizvodi suncobrane otvara proizvodni pogon u V. Kladuši

Vis International Austrija namjerava oživjeti privredu u Velikoj Kladuši i u prostorima nekadašnjeg Agrokomerca, koji su prodavani putem Suda, otvoriti proizvodni pogon i nova radna mjesta.

Grupa Vis International najveći je proizvođač suncobrana, a uz proizvodne pogone u Hrvatskoj, ovaj novi u Velikoj Kladuši dodatno će doprinijeti razvoju i širenju na inozemnom tržištu.

Profesionalni aluminijski veliki suncobrani koje proizvodi Vis nalaze se na terasama širom svijeta, kupuju ga najveći svjetski brendovi iz industrije pića i prehrambenih proizvoda, kao i restorani, hoteli i ostali ugostiteljski objekti.

Vis International kupio je, naime, firmu Fox metal te preuzeo kroz prodaju koju je oglasio Sud, proizvodno skladišne objekte nekadašnjeg Agrokomerca. Riječ je o 20.000 m2 proizvodno-skladišnih objekata i još 75.000 m2 zemljišta.

– Imamo zaokruženi cijeli proizvodni proces u više od 120 tehnoloških faza, odnosno, od proizvodnje tkanina i metalnih aluminijskih konstrukcija do stalaka i gotovih velikih suncobrana. Poslujemo na više od 50 evropskih i svjetskih tržišta, imamo svoje pogone za proizvodnju u Hrvatskoj u Varaždinu, Dugoj Resi i i Popovači. U Bihaću već postoji pogon, gdje već zapošljavamo 150 radnika. Želja nam je novim investicijama i otvaranjem pogona u Velikoj Kladuši oživjeti i ojačati privredu na tim prostorima – poručili su iz Vis Internationala, prenose domaći mediji ovih dana.

Previous Ervin Zukanović: Bez patriotizma nema uspjeha
Next Međunarodni aerodrom Sarajevo: Nove destinacije i nove aviokompanije u sklopu ljetnog reda letenja

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosanske kompanije izlažu na sajmu ELMIA u Švedskoj

Kompanije iz Bosne i Hercegovine izlažu na štandu Vanjskotrgovinske /Spoljnotrgovinske komore BiH na Međunarodnom sajmu podugovaranja ELMIA Subcontractor koji je otvoren 14.11.2023. u Jonkopingu u Švedskoj. Ove godine, na štandu

Ekonomija/Biznis

Ko su najznačajniji investitori u našoj zemlji za 2020 i 2021

Uručene su plakete najznačajnijim stranim investitorima u Bosni i Hercegovini za 2020 i 2021 Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) organizirala je 6. decembra 2021. godine u Sarajevu

Ekonomija/Biznis

Tri brata se vratila iz Austrije u Bosnu i pokrenuli zajednički posao (Video)

Priča o braći Selmanović iz Jajića kod Kalesiji, koji su se nakon dugogodišnjeg boravka i rada u Austriji vratili u svoju domovinu i na svojoj rodnoj grudi pokrenuli modernu farmu