Bosanske kompanije izlažu na sajmu ELMIA u Švedskoj

Bosanske kompanije izlažu na sajmu ELMIA u Švedskoj

Kompanije iz Bosne i Hercegovine izlažu na štandu Vanjskotrgovinske /Spoljnotrgovinske komore BiH na Međunarodnom sajmu podugovaranja ELMIA Subcontractor koji je otvoren 14.11.2023. u Jonkopingu u Švedskoj.

Ove godine, na štandu VTK/STK BiH, površine 65 m2, koji se nalazi u Hali B broj štanda B06:110, bit će predstavljeno pet bh. kompanija: Kolektor Laktaši, Emerus Široki Brijeg, SIK Mostar, Bojo-Metal Kiseljak i My Components Sarajevo.

ELMIA Subcontractor vodeći je događaj za podugovaranje za Sjevernu Evropu i najveći u Švedskoj te privlači sve kompanije povezane sa švedskom kooperantskom industrijom. Izlagači na sajmu žele prikazati novosti o proizvodima i inovacije, što ga čini odličnom prilikom za otkrivanje trendova i inspiracije za nova rješenja.

Održava se svake godine u Jonkopingu i privlači hiljade posjetioca i izlagača iz cijelog svijeta. U sajamskom prostoru površine 34.000 m2, događaji i sastanci pružaju posjetiteljima, izlagačima i organizatorima mogućnost susrete i umrežavanja.

Previous Evropski parlamentarci optužili Izrael da čini genocid u Gazi
Next U Multimedijalnoj sali Fonda Memorijala KS održana premijera filma "Sarajevska arterija"

You might also like

Ekonomija/Biznis

U Sarajevu se održava konferencija “Zelena ekonomija – uspješnije poslovanje“

U Sarajevu se danas održava konferencija “Zelena ekonomija – uspješnije poslovanje“, a riječ je o događaju koji okuplja privrednike i finansijske institucije radi diskusije o tome šta zelena tranzicija znači

Ekonomija/Biznis

Proizvodi od kozjeg mlijeka traženi na tržištu; sirevi, voćni jogurt, čak i sapuni

Mali je broj onih koji se žele posvetiti uzgoju koza i proizvodnji proizvoda od kozijeg mlijeka. Mladi bračni par Kamberović iz živiničkog naselja Tupković dao je šansu upravo ovoj djelatnosti.

Ekonomija/Biznis

FBiH: Povećana proizvodnja u rudnicima. U namjenskoj industriji povećan i broj radnika za 647

  Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas je prilikom predstavljanja rezultata rada Ministarstva u 2017. i planova za ovu godinu istakao da je u rudnicima povećana proizvodnja