Bosanski košarkaši večeras igraju ključnu utakmicu prve faze kvalifikacija za SP

Bosanski košarkaši večeras igraju ključnu utakmicu prve faze kvalifikacija za SP

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će između dva koša na parketu dvorane Mirza Delibašić igrati ključni meč prve faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Zmajevi će ugostiti Bugarsku, koju su u drugom kolu savladali u Botevgradu 75:85. Međutim, Bugari su sada potpuno druga ekipa u odnosu na taj susret, s obzirom da su jači za svog najboljeg igrača Aleksandra Vezenkova (Olympiakos) i natuzalizovanog Amerikanca Dee Bosta (Galatasaray).

Pobjeda našem nacionalnom timu donosi plasman u drugi krug kvalifikacija, čak i poraz manji od pet poena razlike. No, potpuno je jasno da Zmajevi neće kalkulisati, već svim silama pokušati ostvariti trijumf.

“Ne pravimo kalkulacije i želimo izgraditi tim. Svaki naš trening i sastanak pravimo s dugoročnim ciljem da napravimo ekipu koja će u svakom momentu da zna šta igra i kako igra. To u prvoj utakmici nismo imali. Ova utakmica s Bugarskom je prilika da pobijedimo i igramo bolje da bi došli u situaciju da možemo ravnopravno igrati sa svim ekipama na Eurobasketu”, kaže selektor Adis Bećiragić.

Podrška publike je neophodna. Više puta su bh. reprezentativci naglasili koliko im znači taj vjetar u leđa. Navijači su nerijetko naš šesti igrač, neka tako bude i večeras. Ulaznice se mogu kupiti online ili na prodajnima mjestima Kupikartu.ba.

Utakmica počinje u 20 sati. Svi u Skenderiju! – pozivaju iz KS BiH.

Naši košarkaši u petak su izgubili od Češke u gostima (93:81), a pred posljednju utakmicu prvog dijela kvalifikacija imaju učinak od dvije pobjede i tri poraza. S pobjedom večeras potvrđuju prolaz, a i minimalan poraz vodi ih dalje.

Previous Admir Greljo, mladi bosanski naučnik koji je doktorirao na temu 'Božje čestice'
Next Radončić uvjeren u pobjedu Bećirovića. Od Sarajeva želi napraviti “novi Dubai”

You might also like

SPORT

Razija Mujanović: Mi idemo raditi i stvarati, za naš narod i našu Bosnu i Hercegovinu

Naša uistinu legendarna sportiskinja i košarkašica Razija Mujanović, sada tim menadžer ženske selekcije, oglasila se nakon pobjede košarkašica nad Švedskom i plasmana Bosne i Hercegoviđe među šest najboljih na Evropskom

SPORT

Sanjin Pehlivanović prvak Evrope u bilijaru (disciplini desetka)

EPBF Evropsko prvenstvo u bilijaru | Sanjin Pehlivanović prvak Evrope u disciplini desetka Sanjim Pehlivanović najbolji bosanskohercegovački igrač bilijara prvak je Evrope u disciplini „desetka“na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Sanjin

SPORT

Fetahović: Prvu zlatnu medalju za Bosnu poklonio prvom predsjedniku RBiH, umjesto himne pjevala se sevdalinka

Prije trideset godina na Mediteranskim igrama u Monpeljeu osvojena je prva zlatna medalja od sticanja nezavisnosti Bosne i Hercegovine. To najsjajnije odličje je osvojio legendarni bosanskohercegovački bokser Almedin Fetahović, koji