Bosanski košarkaši pobijedili selekciju Obale Slonovače

Bosanski košarkaši pobijedili selekciju Obale Slonovače

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je savladala selekciju Obale Slonovače u prijateljskom susretu na Vlašiću, 95:77 (28:17, 32:16, 16:19, 19:25).

Najefikasniji u našem timu bili su Luka Garza (18 poena), Džanan Musa (17), Kenan Kamenjaš (13), Amar Alibegović (12) i Miralem Halilović (10). U redovima Obale Slonovače istakao se Nissre Zouzoua (21).

Ove dvije reprezentacije novi prijateljski meč igrat će i za dva dana, također na Vlašiću.

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović posjetio je na Vlašiću košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koja se priprema za nastup u olimpijskim pretkvalifikacijama.

Foto: KS BiH

Načelnik Dautović poželio je sreću Zmajevima i izrazio uvjerenje da će ostvariti dobar rezultat na pretkvalifikacijskom turniru u Poljskoj.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine prije dvije večeri igrala je utakmicu sa selekcijom Srbije u Beogradu. Ali taj meč odigran je, po dogovoru, bez prisustva publike, medija te bez zvaničnog saopćenja rezultata.

Ono što se zna da je u tom meču za Bosnu debitovao NBA igrač Luka Garza (bosansko-američko porijeklo), koji će biti veliko pojačanje naše košarkaške reprezentacije.

Previous Srbijanski mediji računaju - 'Dino Merlin će iz Beograda otići sa minimum 3 miliona eura zarade'
Next Aćimović: Dodik – Trojka = 8:0! Evropskim zemljama u interesu da u Bosni bude loše, da bi uzeli najbolje obučene kadrove

You might also like

SPORT

Pozitivna slika: FK Sarajevo na naslovnicama turskih medija

Fudbalski klub Sarajevo i najveća turska aviokompanija, Turkish Airlines u utorak su potpisali ugovor o sponzorstvu. Uspostavljanjem saradnje sa pomenutom renomiranom avio kompanijom, FK Sarajevo dobilo je novog generalnog sponzora

SPORT

Podignuta zastava Bosne i Hercegovine u Olimpijskom selu u Pyeongchangu

  U Olimpijskom selu u Pyeongchangu jutros je uz melodiju himne na jarbol podignuta zastava Bosne i Hercegovine.   A na današnji dan prije 34 godine u Sarajevu su otvorene 14.

SPORT

Amel Tuka uoči mitinga u Zenici: Uvijek je poseban osjećaj trčati ovdje

Sve je spremno za Sedmi međunarodni atletski miting Zenica 2016, na kojem će 1. juna na atletskom stadionu Kamberovića polje u Zenici učestvovati 150 takmičara iz 20 zemalja, piše Anadolu